SPREMNI ZA PROLEĆNU PREMIJERU

Predstoji prolećna premijera i duel sa subotičkim Spartakom u ponedeljak, od 16 časova, na našem stadionu. Šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović je na današnjoj konferenciji za novinare apostrofirao da je ekipa tokom celog pripremnog perioda dobro radila. Istakao da su uslovi za treninge i utakmice u Turskoj bili na najvišem mogućem nivou i apostrofirao:

-Glavni benefit priprema u Antaliji je što smo od četiri prijateljske utakmice tri odigrali sa protivnicima klase, sa kojima u Srbiji nikad ne bi imali priliku da se sastanemo. Mislim pre svega na Rubin iz Kazanja, Radomiak iz Poljske i Gangvon iz Južne Koreje.

Vladimir Gaćinović je dugo vodio ekipu Spartaka i dobro su mu poznate subotičke prilike…

-U tri navrata proveo sam u Spartaku četiri, ili pet godina i poznato mi je kako ta ekipa diše, znam igrače. U pitanju je vrlo organizovan tim, dobro vođen, imaju dobrog trenera. Ofanzivno su orjentisani i mogu svakoga da pobede. Na poslednjoj prvenstvenoj utakmici u Novom Pazaru su bili izrazito bolji. Gledao sam i poslednju pripremnu utakmicu u Subotici protiv Inđije. Izgubili su, ali jedno su prijateljske, nešto sasvim drugo prvenstvene utakmice. Uvek, pre svega, gledam u svoje dvorište, respekt Spartaku, ali ukoliko mi budemo na pravom nivou, ako energija bude vrhunska, mislim da možemo da se nadamo povoljnom rezultatu – zaključio je trener Gaćinović.

Kapiten Uroš Ljubomirac ne skriva optimizam:

-Pripremni period je protekao u izvanrednom ritmu, marljivo smo i naporno radili i svi sa nestrpljenje iščekujemo početak prvenstva. Spartak je kvalitetna ekipa, dobro vođena i motivisana od strane trenera, ali ako u utakmicu uđemo kako treba, siguran sam da neće biti problema i da će bodovi ostati u Kruševcu.

Za utakmicu sa Spartakom trener Gaćinović ne može da računa na mladog reprezentativca Đekovića, koji ima parne kartone, kao i Sadikovića, koji je obnovio povredu na jednom od poslednjih treninga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P