SLEDI GOSTOVANJE NA STADIONU ČIKA DAČA

Posle dvonedeljne pauze u šampionatu predstojećeg vikenda nastavlja se borba za bodove. U subotu, od 14 časova, gostujemo kod Radničkog 1923 u Kragujevcu.

-Imali smo vremena da se resetujemo, ali smo ujedno i vredno radili i pripremali se za naredni prvenstveni okršaj. Odigrali smo u međuvremenu prijateljsku utakmicu sa Radničkim u Nišu i imao je taj meč višestruki značaj, jer sam imao priliku da dam šansu svim igračima, koji su bili dostupni, čak je i Sadiković odigrao prvih 45 minuta, posle dugo vremena. Tako da sam malo proširio vidike i roster igrača na koje mogu da računam u datom momentu. Svesni smo da idemo u goste sjajnoj ekipi, u svakom pogledu, timski i individualno, imaju i odličnog trenera. Ekipa koja naniže sedam pobeda je, zaista ozbiljna. Imao sam slična iskustva prošle godine u Novom Pazaru, tako da znam kako je to teško ponavljati i to je odraz jednog kvaliteta, sistematskog rada i rukopis trenera, koga izuzetno cenim. Radnički 1923 danas je odlično izbalansirana ekipa, sa napadačkim potencijalom, ofanzivno orjentisana i igra u visokom ritmu. Sa druge strane, mi imamo svoj način i stil igre, koji ne menjamo, ali menjamo pojedine detalje za svaku utakmicu u određenim segmentima igre. Idemo u Kragujevac puni samopouzdanja i u dobrom raspoloženju. Očekujem dobru utakmicu i nadam se da će navijači uživati. Ne možemo da računamo na Vukajlovića, koji ima četiri žuta kartona, svi ostali su na raspolaganju, da ne spominjem više povređene Đekovića i Labana – istakao je trener Gaćinović.

Analiza dosadašnjeg toka šampionata ukazuje da Kragujevčani kad god su prvi primili gol, nisu uspeli da preokrenu rezultat, odnosno – beležili su poraz. Možda bi brzi gol na stadionu „Čika Dača“ mogao biti ključ uspeha!?

-Dosta koincidencije pred subotnji duel. Imao sam u prošlom prvenstvu sa Novim Pazarom seriju od sedam pobeda, kao što je Radnički 1923 imao sada. Obe serije prekinula je Crvena zvezda. Takođe, sa Novim Pazarom, kad god je bio rezultatski deficit, nismo uspevali da preokrenemo. Videćemo šta nosi ova utakmica, voleli bi, naravno, da prvi postignemo gol, ali u svakom slučaju optimista sam – zaključio je šef naše struke Vladimir Gaćinović.

Optimizam ne krije ni defanzivac Nikola Stevanović:

-Želim prvo da se zahvalim našim navijačima, koji su nas u velikom broju podržavali na prethodnim utakmicama, nadam se da će tako biti i do kraja. Očekuje nas teška utakmica, kvalitetan protivnik i, verujem pune tribine stadiona Čika Dača. Radnički 1923 igra lep i dopadljiv fudbal. Napravili su istorijski pobedonosni niz i po meni, najprijatnije su iznenađenje u prvenstvu. Mi smo se vredno smo spremali u prethodne dve nedelje, iskoristili taj period da se još bolje uigramo. Odigrali smo i utakmicu u Nišu, gde smo probali da sprovedemo još neke zamisli našeg šefa. Ne idemo u Kragujevac da se branimo, naprotiv. Napašćemo domaćina i pokušati da se vratimo sa tri boda.

 

 

P