SEDMORICA VELIČANSTVENIH

Odavno Napredak nije imao bolju i perspektivniju generaciju od današnje pionirske ekipe – ocena je brojnih stručanjaka koji rade sa mlađim selekcijama. Naši pioniri, koje predvodi trener Josip Projić, su posle prvog dela sezone lider Prve ligi RIS, grupa Sever. U 11 kola zabeležili su deset pobeda i samo jednom odigrali nerešeno. Osvojili su 31 bod, čak devet više od prvog pratioca – Jagodine. Imaju i najbolju gol – razliku, plus 37! Postigli su 44 gola, ubedljivo najviše, primili samo sedam golova, ubedljivo najmanje!!!

Zbog toga su danas sedmorca naboljih nagrađeni. Stipendijske ugovore potpisali su: Aleksa Đorđević, Veljko Sebić, Janko Kaplarević, Novak Stevanović, Mateja Stanković, Ilija Karadžić i Ognjen Bićanin! Svečanom činu prisustvovali su roditelji, svi treneri iz mlađih selekcija, klupski operativci. Uz čestitke, sa porukom da su ponos Kluba, koji će uvek brinuti o njihovom razvoju, savetima da ostanu predvodnici svoje generacije, časno nose Napretkov dres, da i dalje budu posvećeni obavezama na treninzima i utakmicama, ali i budu dobri đaci, novim stipendistima su se obratili Valentina Vasić, generalni sekretar, Mladen Dodić, sportski direktor, Ivan Stefanović, šef razvoja omladinskog fudbala, Zoran Ristić, sekretar stručnog štaba prvog tima, koji je kao trener predvodio aktuelne i bivše prvotimce: Andriju Majdevca, Filipa Krstića, Filipa Jovića, Miloša Vulića, kao i bivši i sadašnji trener Branislav Kojičić i Josip Projić.

Sedmoraca veličanstvenih, novi Napretkovi stipendisti su obećali da će u nastvaku sezone odbraniti prvo mesto i najavili: „vidimo se na završnom turniru za prvaka države“…

Srećno momci!!!

 

 

P