REČ I OBRAZ NEMAJU CENU

Iz današnjeg Žurnala

Iako razočarani učinkom na startu, navijači Napretka u komentarima na društvenim mrežama veličaju golmana Nikolu Petrića, kao pojačanje ovog leta. I nije to iznenađenje, jer po mnogim parametrima novi Čarapan je u prethodnom prvenstvu bio drugi golman lige, odmah iza čuvara mreže Zvezde Milana Borjana.

Poput navijača i Petrić je, zajedno sa saigračima, stručnim štabom i ostalima iz kruševačkog superligaša, nezadovoljan početnim rezultatima. Ipak, veruje u bolje dane…

Pažljivo sam vagao gde ću nastaviti karijeru i znam da sam izabrao pravi klub. Odlično sam prihvaćen od svih, žao mi je samo što smo loše startovali, jer moglo je još od Vojvodine da bude mnogo bolje. I biće, siguran sam. Neplanirana pauza nam je dobrodošla, pre svega da se poslednja pojačanja u potpunosti uklope u novu sredinu, adaptiraju na rad stručnog štaba i verujem da će se Napredak vrlo brzo naći na poziciji koju i zaslužuje – ističe golman Petrić.

Iz svake reči pouzdanog čuvara mreže isijava zadovoljstvo što je poneo dres Čarapana i ubeđenje da dolaze bolji dani za kruševački fudbal.

-Oduvek sam cenio Napredak kao veliki klub, otkako sam u Kruševcu, svakim danom sve sam više uvereniji da je davnašnje mišljenje opravdano. Trenutne loše rezultate doživljavam samo kao jednu lošu epizodu, kakve imaju svi. Biće Napredak opet ponos Kruševljana. Inače, pre nego što sam stigao pod Bagdalu, imao sam pozive niškog Radničkog i novog novosadskog superligaša Mladost GAT, ali kada je stigao Napretkov, bez dileme sam prihvatio.

Mogao je novi čuvar čarapanske mreže ovog leta i u inostranstvo. Pre nego što je potpisao za Napredak stigla je unosna finansijska ponuda sa Kipra!?

-Zvao me je predsednik Olimpijakosa iz Nikozije. Ponuda je za srpske uslove bila zaista fantastična, ali već sam dao reč Kruševljanima. Nikada nisam ukaljao obraz, pa nije dolazilo obzir ni ovom prilikom. Reč i obraz, jednostavno nemaju cenu – jasan je Petrić.

Priča se, zbog takve odluke, supruga je htela da ga „ubije“!? Na to pitanje, usledio je grlen smeh i odgovor:

-Nije tačno, naravno…

TSC OPASAN RIVAL

U subotu pod Bagdalu stiže TSC, a Nikola Petrić očekuje prvu pobedu:

-TSC je sjajan klub, koji će se i ove godine boriti za vrh tabele. Bačkotopolčani su osvojili sedam bodova u gostima, što potvrđuje da nas čeka težak ispit. Verujem, ipak, da ćemo konačno osvojiti ta tri zlatna boda i siguran sam da niko na svetu u ovom trenutku to ne želi više od nas.

Foto: Milan Rašić

P