PRVA SUPERLIGAŠKA POBEDA „NA KROVU“

I ta tradicija je srušena i upisana je prva superligaška pobeda u „zmajevom gnezdu“ na krovu beogradskog TC Stadion! A, trijumf dodatno dobija na značaju ako se ima u vidu da Voždovac u ovoj sezoni ni jednom nije izgubio kod kuće!

Znalo se da u timu neće biti, zbog parnih kartona, suspendovanog Stefana Jovanovića, ali neočekivano stručni štab nije mogao da računa ni na mladog Nemanju Đekovića, koji se povredio na treningu. Zbog toga su naši momci izašli na teren sa Đekovićevim dresom, kao podrška povređenom saigraču…

Velikom borbenošću na svakom delu terena, protiv poletne i brze ekipe Zmajeva, kadrovski problemi su anulirani i već u osmom minutu na semaforu je zasvetlelo 0:1! Pritisli su Gaćinovićevi puleni odbranu domaćih, Majdevac je iskusno „ukrao“ loptu i asistirao Zličiću, koji je matirao Katića.

Najmlađoj ekipi u Ligi nije bilo ni na kraj pameti da se preda i u 28. minutu usledilo je izjednačenje: tamnoputi napadač sa Jamajke Fleming je odlično prihvatio loptu posle jednog dugog pasa i opalio kao iz katapulta čim je ušao u kazneni prostor, a lopta se od stative odbila u mrežu.

Napadali su Zmajevi od starta drugog poluvremena silovito, naši momci umešno odbijali atake i strpljivo čekali svoju šansu i dočekali je u 77. minutu.Prihvatio je loptu Blagojević po desnoj strani, uposlio kapitena Ljubomirca, koji je „zavrnuo“ u peterac. Skočio je pravovremeno Majdevac i nije bilo spasa Katiću – 1:2!!!

 

 

P