PORAZ „REZERVISTA“

Nije se igralo za bodove, pa je trener Đuričić odlučio da pruži šansu igračima sa manjom minutažom u prvenstvu i onima, koji su uglavnom na klupi. Na suprotnoj strani, „gladni“ pobeda, gosti su zaigrali sa prvom postavom i zasluženo pobedili: Napredak – Mladost 0:2.

Nije bilo golova u prvom poluvremenu, ali jeste šansi. Katanić je već u petom minutu pogodio stativu, kapiten Radivojević u 17. tukao za malo preko gola, kao i Tumbasević u finišu prvog dela. U međuvremenu, u nekoliko navrata dobro je intervenisao golman Šuljagić. Na suprotnoj strani terena, pred golom Mladosti, viđena je tek jedna smislena akcija i šansa, ali je lopta na kraju završila u gol – autu.

Na startu drugog poluvremena, posle kontranapada, imao je Napredak prvi priliku za vođstvo, ali Ivanić je, umesto da posluži slobodnog Kočića, rešio da završi akciju. Učinio je to traljavo i naljutio trenera Đuričića, koji je utakmicu posmatrao iz lože. Reagovao je odmah šef Napretkove struke i Ivanić je morao u svlačionicu…

I umesto da povedu, domaći su u tom istom minutu – 51. primili gol, a u strelce se upisao Obradović, koji je nešto kasnije pogodio i prečku. Prednost Mladosti u 73. minutu duplirao je Marković i tek potom su Napretkovi fudbaleri krenuli odlučnije ka golu Mladosti, međutim, udarac Raškovića je odbranio Milović, a Krstić je izblokiran i dobili su domaći samo korner…

NAPREDAK – MLADOST 0:2 (0:0)

Gledalaca: 200. Sudija: Đorđe Anđelković (Kruševac). Strelci: Obradović u 51, Marković u 73.

NAPREDAK: Šulajgić, Marinković, Dabić, Ćuković, Ivanić, Rašković, Stevanović, Zeljajić, Mitić, Bačanin, Milošev. Igrali su još: Jordanov, Mršić, Laban, Krstić, Kočić, Todorović.

MLADOST: Milović, Cvetković, Leković, Mićević, Baha, Radivojević, Katanić, Tumbasević, Selenić, Obradović, Hrkač.  Igrali su još: Marković, Maksimović, Kijevčanin, Babić, Žunić, Perović, Milanović, Đerković, Veličković, Lambulić.

 

P