KUNIĆEV PRVENAC ZA NAJAVU POBEDE

Na najbolji način su domaći otvorili utakmicu, krenuli silovito od starta. Već u trećem minutu viđena je prva šansa: kapiten Marjanović je asistirao Stefanu Jovanoviću, a ofanzivni bek “zavrnuo” loptu pred gol, koja je potom završila u korneru. U 12. minutu na semaforu je zasvetlelo 1:0! Posle centaršuta sa leve strane Marjanović je glavom lobovao golmana Simića, ali je jedan od defanzivaca Vojvodine uspeo da izbaci loptu, međutim, samo do Kunića, koji je efektno poslao u mrežu!

Nastavio je Napredak u istom ritmu, kako reče posle utakmice trener Đuričić, odnos u posedu loptu u prvih 35 minuta bio je 65:35. Oslobodili su se gosti potom pritiska, ali nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol Vasiljevića.

Domaći su u nastavku umešno čuvali stečeno, uspešno odbili sve napade Novosađana, a onda je u 73. minutu Đorđe Jovanović nadmudrio rivale, “ukrao” im loptu, krenuo ka golu i iznudio korner. Nakon udarca iz ugla kapitulirala je ponovo Vojvodina, Kerkez je “overio” pobedu!

Do kraja, bilo je prilika i za ubedljiviji trijumf, šanse su imali Spremo i Bačanin…

Posle utakmice, incident ispred svlačionica. Ljut i razočaran posle poraza trener Vojvodine Slavoljub Đorđević se poneo krajnje nekorektno, a potom se nije pojavio na konferenciji za novinare. Šef Napretkove struke Milan Đuričić postupio je na kraju džentlmenski, nije želeo da širi priču o incident, a za kolegu je imao poruku:

-Mora Đorđević da nauči da gubi, jer nije pobeda sve u fudbalu. Kada izgubi, red je da kolegi pruži ruku. U svakom slučaju, njemu i stručnom štabu, Vojvodini kao klubu, želim sve najbolje. A, što se tiče utakmice, smatram da smo sve vreme kontrolisali situaciju na terenu i zasluženo ponedili.

P