PODELA BODOVA UZ GOLEADU

U uzbudljivoj i do kraja naizvesnoj utakmici, u kojoj smo vodili do poslednjeg minuta, Partizan je uspeo da osvoji bod. Ruku na srce, gosti, koji su pre utakmice slovili za apsolutnog favorita, su imali mnogo šansi, ali su do remija stigli u foto – finišu, uz veliku dozu sreće, kada je malerozni Stevanović ugurao loptu u mrežu u želji da otkloni opasnost.

Poveo je Partizan već u sedmom minutu: posle kornera, najbolje se pred našim golom snašao Filipović i obradovao najvatrenije Partizanove pristalice. Ali, kao što je kapiten Bastajić najavio – predaja nije bila opcija. Do izjednačenja smo stigli u 19. minutu, Tomić je idealno centrirao, Majdevac se našao na pravom mestu i savladao Jovanovića. Na 2:1 podigao je majstorski kapiten Bastajić u 26. minutu i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Krenuli su gosti u ofanzivu odmah po povratku iz svlačionice, naša ekipa uspešno odolevala, a onda je u 51. sevnula kotra: Marjanović je sjajno izbacio Majdevca, koji se umešno oslobodio čuvara i manirom rasnog golgetera podigao na 3:1!

Finiš utakmice pripao je Beograđanima, ređale su se šanse pred našim golom, borila se lavovski  naša podmlađena ekipa, u kojoj u odnosu na preliminarnu fazu šampionata nije bilo sedmorice standardnih igrača, da bi Janković u 80. minutu smanjio na 3:2, a u 90. (igralo se potom još pet) viđen je i šesti gol i – pobednika nije bilo…

A, posle utakmice, šef stručnog štaba Ivan Stefanović, koji i posle četvrte utakmice sa Partizanom ne zna za poraz, je konstatovao:

-I da smo izgubili, Napredak bi za mene bio pobednik!

 

 

 

 

 

 

 

 

P