PODELA BODOVA SA LUČANCIMA

U izuzetno teškim uslovima, a bili bi takvi čak i da je u potpunosti uklonjen sneg sa terena, Napredak i Mladost iz Lučana su podelili bodove u partiji bez golova – 0:0. Iako je trener gostiju Milorad Kosanović bio zagovornik ideje da se ne igra, jasno je bilo da takvo stanje terena više odgovara ekipi koja se brani, mada ne može se reći da i gosti nisu želeli pobedu.

Za borbenost i požrtvovanje svi akteri zaslužuju maksimalne pohvale, a i oba trenera su posle utakmice odala priznanje igračima, a od fudbala, očekivano, malo je viđeno. Imali su naši momci inicijativu u većem delu utakmice, stvorili i nekoliko dobrih prilika, ali istakao se na golu Mladosti iskusni Saša Stamenković, koji je na početku karijere branio i Napretkovu mrežu. Odličan je bio i Nikola Petrić, našao se na ozbiljnom iskušenju već u trećem minutu: Tomić je izveo prekid, odbijenu loptu prihvatio Ješić i silovito šutirao iskosa, sa sedam, osam metara, ali uspeo je Petrić da zaštiti svoj gol. Na suprotnoj strani, dva minuta kasnije, opet posle prekida, Krstić je uputio loptu u peterac Lučanaca, a Stamenković dobro reagovao i dobili su domaći prvi korner. Matić je u 10. minutu, baš kao i Bastajić u 30. tukao preko gola, tri minuta kasnije oprobao šut i Putinčanin, ali nisu bili precizni. Vukajlović je dobro centrirao sa leve strane u 34. minutu, a ispred Matića uspešno intervenisao Stamenković. Najbolju priliku za vođstvo imali smo u 45. minutu, poveo je Bastajić loptu do sredine terena i sa ivice šesnaesterca dobro šutirao, a golman Mladosti bio na visini zadatka, kad se činilo da mu nema spasa.

Odnos u posedu, posle prvog poluvremena bio je 69:31 u Napretkovu korist, ali na semaforu je stajalo – 0:0…

Zapretili smo već na startu drugog dela utakmice, ali Ljubomirac u padu nije uspeo da zahvati loptu kako je želeo i ona je postala lek plen golmana gostiju. Posle brzog napada u 58. minutu pokušao je Bastajić sa ivice kaznenog prostora, ali ciljao je, za malo iznad gola. Mogli smo da budemo kažnjeni u 78. minutu, Mirić je uspešno prihvatio loptu između naših defanzivaca i gađao iz neposredne blizine, ali Petrić je sprečio iznenađenje i na kraju su bodovi podeljeni na ravne časti.

 

 

 

 

 

P