POČELE PRIPREME

Prozivka, upoznavanje i prvi trening – krenule su pripreme za šampionat 2024/25, deveti uzastopno u eliti srpskog fudbala!

Pozdravljajući igrače, predsednik Miloš Nenezić je predstavio novi stručni štab, šefa Gorana Stevanovića, legendu jugoslovenskog fudbala, koji je pre tri i po godine već bio na čelu Napretkove struke, njegovog prvog saradnika Milana Pavlovića „zlatnog Čileanca“, kapitena slavne ekipe, svetskih omladinskih prvaka iz davne 1987. godine, kondicionog trenera Duška Ljubičića, analitičara Anđela Stevanovića, a iz starog saziva u stručnom štabu je ostao trener golmana Aleksandar Božović.

-Goran Stevanović je svojevremeno bio prvak Jugoslavije u dresu Partizana. S obzirom da je naš tim relativno mlad, a Goran je stručnjak posebno za rad sa mladima, nadam se da će u ovoj sezoni da napravi iskorak i od naših mladih igrača, napravi dobre seniore i da izvede ovu ekipu u Evropu. Želim vam sreću, zdravlje i odlične rezultate, a Klub će da se potrudi da proprati sve ono što treba sa naše strane – istakao je predsednik Miloš Nenezić.

Reč je preuzeo novi – stari šef stručnog štaba Goran Stevanović:

-Momci, prvo da vas pozdravim. Predsednik je, evo prvi put u svlačionici na prozivci i to je zaista velika čast i veliki znak za sve nas. Tajna mog rada i uspeha je dobra atmosfera. Ko ne zna da se igra fudbala, džabe radi ovaj posao. Kao trener, grešiću, sigurno, jer niko nije bezgrešan. Ali, grešiću možda na svoju štetu, možda na vašu, ali na štetu tima – vrlo teško. Sve će biti u interesu tima, dobrih rezultata i dobre atmosfere. Ako ovde, u svlačionici, napravimo dobru atmosferu, na terenu ćemo videti rezultat. Bićete uvek ispoštovani i od vas tražim samo onoliko poštovanja, kakvo od nas budete imali. Dobar rad, teren, meni je teren sve, imaćete dobre i jake pripreme, dosta rada s loptom. Do nedelje ćemo imati po jedan trening, a da znate da mi je lopta broj jedan i ono što znate, slobodno pokažite. Jedino što u fudbalu ne priznajem je strah i trema. Hajde da napravimo dobru atmosferu, dobro druženje, jednu radnu etiku, disciplinu poštovanja jedni prema drugima. Hvala vam momci, idemo sad na teren.

Od sledeće nedelje intenzitet rada će početi da se pojačava, pa će u ponedeljak, utorak, četvrtak i petak na programu biti po dva treninga, u sredu i subotu po jedan. Drugi deo priprema biće obavljen u staroj bazi u Sloveniji, u Moravskim Toplicama, od 27. juna, do 8. jula.

Na današnjoj prozivci pojavila su se 23 igrača, a dolazak pojačanja očekuje se do polaska u Sloveniju.

 

 

 

P