POBEDNIČKE AMBICIJE U KUPU

Sutra (19 časova) se u Subotici sastajemo sa Spartakom u  osmini finala Kupa Srbije. Igra se jedna utakmica, a u slučaju nerešenog rezultata, u regularnih 90 minuta, odmah se izvode penali.

-Posle poraza u Kragujevcu razgovarao sam sa igračima kako bi napravili jednu mnogo bolju energetsku reakciju, ali i sa stavom. Kup je jedna utakmica i na teren će izaći samo maksimalno spremni, koji mogu da iznesu teret tog duela, jer imamo ambicije da prođemo dalje. Bili su igrači samokritični nakon utakmice sa Radničkim i zato očekujem da će u Subotici biti na mnogo višem nivou – naglasio je šef stručnog štaba Dragan Perišić u uvodu današnje konferencije za medije.

Sa Spartakom smo nedavno u Kruševcu podelili bodove u prvenstvu, na severu Bačke smo slavili u prvom delu sezone, ovo će biti treći susret i jasno je da tajni nema, a kakva nam je kadrovska situacija!?

-Imamo nekoliko igrača pod virusom već nekoliko dana, videćemo još danas kakva je situacija, a na teren će difinitivno samo sto odsto spremni. Vidim da momci jedva čekaju da izađu na teren i drago mi je što je interval između dve utakmice kratak, jer nam treba brza reakcija. Očekujem da smo naučili lekciju posle prvog poluvremena duela sa kragujevačkim Radničkim – ističe trener Perišić.

Pred polazak u Suboticu iskusni Nebojša Bastajić nije skrivao optimizam:

-Kup utakmica je drugačija od prvenstvene, jer sve staje u 90 minuta. Zbog toga je jako bitan naš odgovor u odnosu na prethodnu utakmicu, koju nismo odigrali dobro. Znaju oni nas, znamo mi njih, tako da će voljni momenat i ko bolje uđe u ovaj duel i presuditi. Spartak je dobra i organizovana ekipa, ali mislim da je naš motiv veći, upravo zbog lošeg izdanja u Kragujevcu.

Posle Spartaka, u nedelju pod Bagdalu stiže Crvena zvezda, pa je predstavnike medija interesovalo – hoće li biti kalkulacija oko sastava tima, na koje je šef stručnog štaba Dragan Perišić bio jasan:

-Neće biti kalkulacija, igraće 11 najspremnijih, jer Kup nam je trenutno primaran. U četvtak je slobodan dan, a do nedelje dovoljno vremena za oporavak i pripremu. Igrači su profesionalci, njihovo telo je naviklo na takve napore, nije to situacija sa kojom se susrećemo prvi put.

 

 

 

 

 

 

 

P