POBEDA NEOPHODNA

Sutra nam u goste stiže TSC, trenutno petoplasirani klub, sa osam bodova, od kojih je sedam osvojio na gostovanjima, pobedio Čukarički na Banovom brdu sa 4:1, Radnički u Nišu sa 3:0, a u Humskoj sa Partizanom odigrao bez golova – 0:0. Rezultati za respekt, jasno, ali pobeda nam je preko potrebna…

-Posle utakmice sa Javorom, koja je ostavila negativan utisak na sve, odlaganje susreta sa Partizanom smo doživeli kao dar i u pauzi učinili sve da se konsolidujemo, da ponovo napravimo ozbiljnu grupu kakva je bila građena od prvog dana priprema, međutim, zbog naknadnih dolazaka je sve to bilo malo poremećeno. Raduje me što je sa nama od juče i Bojan Matić i sad smo se gotovo kompletirali, ali ponavljam, fudbal nije video igrica, da se jedan, ili dva igrača ubace u kompjuter i sve funkcioniše besprekorno, ali siguran sam da ćemo dati sve od sebe da se iskupimo za ono izdanje protiv Javora – naglasio je u uvodu šef struke Dušan Đorđević.

Usledili su komplimenti na račun sutrašenjeg rivala:

-Poznato je da je TSC godinama unazad pozicioniran u vrhu našeg fudbala. Ima ozbiljno selektiran tim, ozbiljan stručni štab, rade planski u kontinuitetu i sigurno žele novi plasman u Evropu. To je sve jasno i činjenica je da je TSC izuzetno ozbiljan protivnik i respekt se podrazumeva. Jako cenim njihov stručni štab, na čelu sa Lazetićem, ali i igrače, međutim, vraćam se na naš momenat. Očekujem da popravimo sve, disciplinu, agresiju, samu igru, jer samo u tom slučaju možemo da se nadamo povoljnom rezultatu.

Bojan Matić je odradio tek jedan trening sa novim saigračima, ali spreman je da sutra debituje…

-Dočekan sam fantastično i od  prvog dana se osećam kao kod kuće, što je jako bitno za svakog fudbalera. Gledao sam dosadašnje Napretkove utakmice i zaključak je jasan, nedostajalo je sreće da dobra igra bude krunisana željenim rezultatom. U ovom trenutku oseća se velika pozitivna energija i nadam se da će se to preliti na teren kroz utakmicu sa TSC – om. Idemo od utakmice do utakmice, sa željom da osvajamo što je moguće više bodova. Jer, Napredak zaslužuje da bude u vrhu i da se bori za Evropu – jasna je poruka našeg novog napadača Bojana Matića.

 

 

P