OTVOREN STADION „MIROSLAV KOSTIĆ KOSKA“

Pre godinu dana je postavljen kamen temeljac, a danas je svečano otvoren novi fudbalsko – atletski stadion, koji po želji žitelja naselja Prnjavor nosi ime „Miroslav Kostić Koska“, u znak sećanja na velikog fudbalskog zaljubljenika, trenera, čoveka koji je godinama bio „alfa i omega“ FK Jedinstvo 1936. Novi stadion nikao je upravo na nekadašnjem terenu Jedinstva 1936, odnosno lokaciji starog aerodroma.

Svečanosti povodom otvaranja prisustvovali su brojni gosti: direktor BIA Bratislav Gašić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, direktor ASS Slobodan Branković, VD predsednika FSS Nenad Bjeković, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, generalni direktor Korporacije Trajal i predsednik FK Napredak Miloš Nenezić, predsednik FS RO i FK Trajal Vladan Gašić, predstavnici fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan, JP Koridori Srbije, klubova iz Rasinskog okruga, sportisti…

Prisutnima su se obratili gradonačelnica Jasmina Palurović, direktor ASS Slobodan Branković, ministar Vanja Udovičić i VD predsednika FSS Nenad Bjeković, koji je istakao:

-Dragi sportski prijatelji, hvala gradu Kruševcu što ste mi pružili priliku da vas pozdravim, da vam se zahvalim u ime Fudbalskog saveza Srbije, jer vi ste grad koji najviše ulaže u infrastrukturu. Zato sam siguran da će se Kruševac vrlo brzo vratiti na fudbalsku mapu Evrope, jer Napredak je tamo bio i tamo i treba da mu bude mesto. Verujem da će ovaj teren na kome smo danas iznedriti velika fudbalska imena na ponos Kruševca i cele Srbije.

Simboličnim presenjam vrpce Jasmina Palurović, Slobodan Branković, Vanja Udovičić i Nenad Bjeković i zvanično su otvorili novi stadion, velelepni objekat sa tribinama, reflektorima, semaforom, terenom sa veštačkom travom i atletskom stazom, na radost svih sportista našeg grada i možda nekih budućih asova…

P