OSTVARIĆEMO ZACRTANI PLAN

Milan Đuričić Đumi u petak je počeo da radi, a danas je i zvanično promovisan, pošto je potpisao ugovor.

-Napredak je izabrao mene, a ja sam učinio sve da se dogovorimo i preuzmem ekipu, bez obzira na vrlo težak trenutak. Opštepoznato je da ispada šest klubova, to automatski znači da je 12 kandidata u opticaju. Izazova se nikad nisam plašio i mislim da ćemo ostvariti zacrtani plan i sačuvati superligaški status, u suprotnom ne bih ni dolazio. Napredak je klub sa tradicijom, ima svoj personaliti i to je dodatna odgovornost, jer navijači ovakvih klubova su vrlo probirljivi i pored rezultata, traže i igru. Lično, trenere delim u dve kategorije, trenere koji ne vole loptu i one koji bez lopte ne mogu da žive. Ja spadam u ovu drugu – istakao je u uvodnom obraćanju novi šef Napretkove struke Milan Đuričić Đumi.

Pripreme – nikad kraće. Za četiri dana ekipa se seli u staru bazu, u Antaliju, gde je u planu odigravanje pet prijateljskih utakmica. Protivnici su: član poljske elitne divizije Stal Mjelec (17. januar), ruski prvoligaši Alania iz Vladikavkaza (21. januar) i Tom iz Tomska (23. januar), višestruki šampion Gruzije Dinamo iz Tbilisija (26. januar) i ruski premijerligaš Ahmat Grozni (28. januar).

-Izuzetno je teško pripremiti ekipu za 25 dana. U Srbiji je pripremni period prvi put ovako kratak, uobičajeno je trajao šest nedelja i zato treba pažljivo odraditi ove pripreme, jer samo jedna greška u trenažnom procesu može biti kobna, pa je na nama iz stručnog štaba velika odgovornost – naglasio je novi strateg Čarapana.

Iz starog saziva u stručnom štabu je i dalje trener golmana Miodrag Miletić, a sa Đuričićem su stigli i: Srđan Stojčevski, prvi asistent, Vladimir Popović, kondicioni trener i Jovan Dabić, analitičar.

Prelazni rok je danas počeo, a za sada su aktuelni samo odlasci…

-Ugovor je istekao Milošu Mijiću, a zahvalili smo se na saradnji i Mladenu Zeljkoviću, Mateji Zuviću i Srđanu Matiću. Dino Šarac trenutno nije tu, pozitivan je na koronu, ali i sa njim planiramo da raskinemo ugovor. Nikola Leković je najavio da ima mogućnost inostranog angažmana, tako da će nas i on napustiti – saopštio je novosti vezane za prelazni rok Bojan Miladinović, sportski direktor.

Pojačanja su, naravno, u planu!

-Potrebni su nam levi bek, ofanzivni vezni, jedan krilni i još dva vezna igrača. Spisak smo do sada skratili, a treninzima priključili kadeta Luku Labana i omladinca Nemanju Đekovića, koji će ići sa nama u Tursku i imati ravnopravan tretman i šansu da se nametnu. Nisam od trenera koji se plaše da daju šansu mladima, ali pojačanja su nam neophodna, jer ne može mladi igrač da se razvije, ako kvalitet iskusnih nije adekvatan – zaključio je Milan Đuričić Đumi, novi šef Napretkove struke.

 

 

P