OBELEŽENA SLAVA I ODRŽANA SKUPŠTINA

U prisustvu brojnih gostiju, na čelu sa gradonačelnicom Jasminom Palurović, pomoćnikom gradonačelnice za omladinu i sport Vladimirom Petrovićem, načelnicom Gradske uprave Vesnom Anđelić, predsednikom FS Rasinskog okruga Vladanom Gašićem, predstavnicima privrednih i društvenih organizacija danas smo obeležili Dan kluba i slavu Svetog Alimpija Stolpnika. Zbog brojnih, unapred zakazanih obaveza ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić nije bio u mogućnosti da dođe u Kruševac, ali je poslao čestitku, u kojoj je, između ostalog, poručio:

„Dragi prijatelji, čestitam vam slavu Svetog Alimpija Stolpnika, sa željom da slavite u miru, radosti i blagostanju. Da uz Božju pomoć nastavite put superligaša na ponos našeg Kruševca i svih sugrađana. Napredak je klub koji se voli i za koji se navija srcem. Ponosan sam na to što čuvate i negujete vrednosti i sećanje na igrače i upravu u 76 godina dugoj tradiciji.“

Pored svečanog dela, danas je održana i objedinjena sednica Skupštine i Upravnog odbora kluba, koji je proširen. Naime, od danas je član našeg rukovodstva i Stefan Babović, nekadašnji fudbaler i reprezentativac.

Finansijski izveštaj podnela je Tatjana Malinić, finansijski direktor, izveštaj o radu kluba u 2022. godini, direktor Vladimir Arsić i generalni sekretar Valentina Vasić, a iz svog domena izveštaj je podneo i šef stručnog štaba Dušan Đorđević.

Sveukupnim učinkom, u godini na izmaku, ne možemo se pohvaliti, pa je predsednik Upravnog odbora Miloš Nenezić ponudio ostavku. A, zbog loših rezultata u prvom delu aktuelnog šampionata nekoliko sponzora je otkazalo ugovore i Klub se našao u teškoj finansijskoj situaciji. U priči o aktuelnom trenutku i planiranom za u buduće, na današnjoj sednici Skupštine i Upravnog odbora predsednik Miloš Nenezić je, između ostalog naglasio:

-Neophodno je da napravimo jedan srednjoročni – dugogodišnji plan kako bi se Napredak našao u samom vrhu srpskog fudbala. Ovako, ad hok, na preskok, to ne možemo da uradimo. Reče neko da nismo odustali od borbe za Evropu u ovoj sezoni. Nije nemoguće, kroz kup utakmice, mada je pitanje da li budući protivnici imaju iste ambicije, možda i bolje mogućnosti od nas. Borićemo se, sigurno. Što se tiče prvenstva, trenutno mesto na tabeli nam ne daje velike šanse da odemo čak i u plej – of, međutim, sve je moguće u fudbalu. Sa boljim rezultatima, svakako će se i sponzori vratiti. Što se moje ostavke tiče, biće aktivirana 31. decembra ukoliko se pojedini zadaci, postavljeni pred klupske operativce, u tom periodu ne odrade. Konkretno, neophodno je da se neki od zaposlenih u klubu, ali i pojedini fudbaleri odstrane, a nekima od igrača uslovno smanji plata i da Klub počne da funkcioniše kako treba, kao svaki dobar privredni subjekat. Ukoliko se to odradi, nastavljamo dalje, u suprotnom ostavka je konačna i u periodu od dva meseca treba da se izabere novi predsednik. U međuvremenu, naravno da neću ostaviti Klub. Na kraju, duboko verujem u Klub. Mislim da možemo da napravimo jedan postojani statut u srpskom fudbalu, koji u narednih nekoliko godina treba da se postavi da budemo u samom vrhu tabele i da budemo tu za duži vremenski period. A, ukoliko postoje ljudi koji misle da mogu u buduće da vode Napredak, ulože finansije i vreme neophodno za rad u Klubu, evo – otvaram konkurs.

Na kraju, predsednik Miloš Nenezić se zahvalio prisutnima, čestitao slavu svima koji obeležavaju Svetog Alimpija Stolpnika i zaključio:

-Čestitam svima i predstojeće praznike, Novu godinu i Božić, uz najbolje želje, ne samo za Klub i Kruševac, već i Srbiju.

Ispraćen je govor prvog čoveka našeg Kluba Miloša Nenezića aplauzom i željom svih prisutnih da ostane na čelu Napretka i da svi zajedno nastavimo da radimo za dobrobit Kluba i kruševačkog fudbala.

 

 

 

 

P