NISMO VIŠE AUTSAJDERI

Posle velike pobede nad Voždovcem, pred Napretkovim fudbalerima je još jedan težak ispit – gostovanje u Lučanima.

-Svi znamo da je Mladost dugo godina u vrhu srpskog fudbala, jako nezgodan domaćin. Igraju “tvrd” fudbal, a ako im dozvoliš da te ubace u šesnaesterac, maltene nemaš nikakve šanse i ne možeš ništa pozitivno da očekuješ. Moram, pre svega, da kažem da sam prezadovoljan kako su igrači odradili posao u prethodna dva meseca, koliko smo zajedno. Pošto smo osvojili velike bodove u vrlo jakim i teškim utakmicama, konačno smo u situaciji da u poslednja dva jesenja kola izađemo na teren rasterećeniji i probamo da nagradimo sebe za sav dosadašnji uloženi trud. Skoro da niko nije verovao, pa ni oni sami, ali zaista su bili maestralni i sada su u situaciji, ne samo da dokažu da Napredak zaslužuje da ostane superligaš, već i da poseduju potencijal, koji im je dugo bio osporavan. Moraju zbog toga da ostanu fokusirani do kraja, budu jaki i mentalno i emotivno, da još uvek ne razmišljaju o odmoru, ili nekim drugim planovima – ističe trener Goran Stevanović.

Respekt prema domaćinu se podrazumeva…

-Naravno, ali uz svo uvažavanje protivnika, smatram da posle duže vremena izlazimo na teren, a da nismo autsajderi. Odlično smo raspoloženi i sa puno optimizma čekamo duel sa Lučancima – poruče šef Napretkove struke.

Nije Goran Stevanović ni ovom prilikom govorio o kadrovskim problemima, a konstantno se uvećavaju. Za utakmicu protiv Mladosti, pored već duže odsustnih, golmana Živkovića, veziste Raškovića, napadača Mrkića, defanzivca Stevića, ne može da računa ni na napadače Miloševa i dvostrukog strelca protiv Voždovca – Melunovića.

Ko će predvoditi napad, nije Goran Stevanović želeo da otkriva.

-Ima dovoljno igrača koji čekaju šansu – zagonetno je zaključio.

P