NEMA NEPOZNANICA U LUČANIMA

Do kraja jesenjeg dela šampionata preostala su još dva kola. U nedelju gostujemo u Lučanima, a potom sledi okršaj sa Spartak Ždrepčevom krvi pod Bagdalom. Mladost – stari i nezgodan rival, posebno u Lučanima, gde smo, kao superligaš, slavili samo jednom. Bilo je to pre dve godine, upisana je minimalna pobeda, a strelac jedinog gola bio je Ivanović.

-U prvom krugu smo pobedili Mladost kod kuće sa 2:1 i sigurno sada priželjkuju revanš, tim pre što su u kritičnoj zoni. Imaju Lučanci u svojim redovima nekoliko bivših fudbalera Napretka, mislim pre svega na Lekovića, Cvetkovića i Bahu. Na klupi je Ivan Stefanović, Kruševljanin, tako da iznenađenja teško može da bude. Poznaju nas dobro, kao i mi njih. Startovali su loše, ali uspeli su potom da se konsoliduju. Generalno, uvek je teško protiv njih – naglasio je pomoćni trener Nikola Stojanović.

Otežavajuća okolnost, s obzirom na vremenske uslove, biće teren…

-Prošle nedelje je padao sneg, očekuje se loše vreme i u narednom periodu, pa je jasno da lepršave igre neće biti. Moramo što pre da se prilagodimo uslovima za igru, da uđemo u utakmicu maksimalno borbeni, motivisani, ali i koncentrisani od prvog minuta, da nam se ne ponavlja, da već posle nekoliko minuta moramo da jurimo da anuliramo minus. Borbenost podrazumeva da pokušamo da dobijemo svaki duel, mnogo trčanja i samo sa takvim pristupom možemo da se nadamo povoljnom rezultatu – istakao je trener Stojanović.

Finiš je sezone, igrači su umorni, potrošeni i fizički i emotivno, ne samo naši. Spisak povređenih je sve duži, posle Sprema i Tomića iz stroja su ispali  golman Šuljagić i, na duži period, Marinković. Ali, koga nema, bez njega se mora i može i neophodno je prikupiti snagu i izdržati do kraja, kako bi se izborila što bolja pozicija pred nastavak sezone u sledećoj godini. Jasno je da će odbrana biti na velikom ispitu, a pitanje za mladog štopera Ognjena Mršića – kako odoleti!?

-Mladost sigurno poseduje kvalitet za mnogo bolju poziciju na tabeli, želeće to da dokažu i protiv nas. Najvažnije je da smo spremni da na pravi način odgovorimo obavezama na terenu, idemo na tri boda, pa neka pobedi ko bude bolji – poručio je naš defanzivac Mršić.

 

P