NAŠ NOVI NAPADAČ – UROŠ NENADOVIĆ

Napretkovu opremu danas je zadužio i potpisao dvogodišnji ugovor napadač Uroš Nenadović (29), povratnik iz inostranstva. Stigao je iz Jermenije, iz Alaškerta, a igrao je i za tamošnje klubove: Pjunik, Širak, Ararat – Jermeniju. Oprobao se i u Kazahstanu i Danskoj. U Jermeniji je osvojio tri titule šampiona i dva nacionalna Kupa, nastupao u Ligi šampiona. Preko granice je otišao iz Radnika, pre toga nastupao za Rad, Vojvodinu, Novi Pazar, Hajduk 1912, RFK Novi Sad i OFK Beograd…

Iz Jermenije nosi najlepše uspomene:

-Gradovi sa puno parkova, mnogo zelenila, idealno za miran porodičan život. Jermeni su po mnogo čemu slični Srbima, između ostalog i oni su propatili mnogo u ratovima. Fudbal je u ekspanziji, reprezentacija postiže sve bolje rezultate i to se odražava i na zainteresovanost za domaće klubove. Inače, kod njih su borilački sportovi najpopularniji.

Usledio je, ipak, veliki zaokret u karijeri…

-Otišao sam u inostranstvo mlad i posle šest godina, od toga pet u Jermeniji, poželeo da se vratim, dokažem i u srpskom fudbalu. Napredak me pozvao, brzo smo se dogovorili i evo me u Kruševcu. Nadam se da ću se brzo uklopiti u ekipu, da ćemo se dobro spremiti i uspešno početi borbu za bodove – istakao je po potpisivanju ugovora Uroš Nenadović.

 

 

 

 

 

 

 

P