NAPREDAK BOLJI U PRVOM, RUSI MOĆNI U DRUGOM POLUVREMENU

Na prvoj prijateljskoj utakmici u Antaliji Napredak je poražen od Rubina iz Kazanja – 2:5, trenutno sedmoplasiranog tima ruskog šampionata. Šef kruševačke struke Vladimir Gaćinović je iskombinovao dva sastava, koja su na terenu provela po 45 minuta, dok je njegov kolega iz ruskog tima Rašid Rakhimov najjače snage poslao na teren u drugom poluvremenu. Taj tim iz drugih 45 minuta je i prava srpska kolonija, na čelu sa kapitenom Vujačićem, bivšim fudbalerom Partizana, koji nosi kapitensku traku, a boje ekipe iz Kazanja brane i Čumić, Drezgić, Ranđelović, kao i sjajni napadač Daku, rođen u Srbiji, sada reprezentativac Albanije.

Naš tim je bio mnogo bolji u prvom poluvremenu. Poveli smo u 15. minutu preko Stanojlovića, koga je lepo proigrao Vukajlović. Rusi su izjednačili u 27. minutu preko Lomovickog. Samo četiri minuta kasnije stigli smo do novog vođstva, a pogodio je Zličić, na asistenciju Đorđa Jovanovića. Do kraja prvog dela utakmice bilo je šansi i za ubedljivije vođstvo, a najbolja je viđena u 37. minutu kada je Zličić uposlio Đorđa Jovanovića. Usledio je šut pod prečku, ali je golman Rubina Djupin uspeo da izbaci loptu u korner.

U nastavaku dominacija Rusa. Pogađali su Tahero (54. minut), Daku (58.), Kabutov (65.), a u samom finišu viđen je i autogol Mršića za konačnih 2:5.

U prvom poluvremenu igrala je sledeća postava: Savić, S.Jovanović, Đeković, Marinković, Vukajlović, Ljubomirac, Krstić, Đ.Jovanović, Zličić, Stanojlović, Bojović, U drugom: Bajić, Stevanović, Mršić, Blagojević, Jović, Sadiković, Marjanović, Tomić, Stoiljković, Bastajić, Majdevac.

Sledeću utakmicu igramo za tri dana protiv ekipe Mariska Merš iz Luksemburga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P