NAJBOLJI KAD JE NAJTEŽE

Kakvo veče na crno – beloj strani Topčiderskog brda!? Napretkovo veče!!! Divovi sa Bagdale donose u Kruševac tri boda!!!

Za očekivati je bilo da će Partizan napasti silovito od početka, pretila je opasnost pred našim golom u šestom minutu, ali nije Baždar uspeo da savlada golmana Savića. Najavili su naši momci da ne nose belu zastavu u Beograd i da žele bodove. Umeli su da amortizuju napade domaćih, ali i da krenu u kontraofanzivu. I već u osmom minutu, posle jednog dugog pasa za Majdevca, dobili su korner puleni trenera Gaćinovića, koji je još jednom dokazao da je velemajstor svog zanata…

U 20. minutu Bastajić je oprobao šut sa ivice šesnaesterca, fijuknula je lopta pored gola, a šest minuta kasnije kapiten Ljubomirac je sjajno izbacio Majdevca, ali udarac našeg napadača uspeo je da odbrani čuvar Partizanove mreže Jovanović. Podignuta je u međuvremenu  zastavica, ali da je Majdevac pogodio, pitanje je kakva bi odluka bila u VAR sobi posle izvlačenja linija. Nije pogodio Majdevac u 26. minutu, ali jeste sedam kasnije: Bastajić je „zavrnuo“ loptu pred gola, stigla je na kraju do Majdevca, koji je kroz šumu nogu, okružen četvoricom protivničkih igrača, uspeo da je smesti u mrežu za vođstvo i – pobedu!

U nastavku – ista meta, isto odstojanje. U nekoliko navrata Savić je fantastično intervenisao, pogađali su crno – beli i okvir našeg gola, ali umeli smo i da zapretimo, kao u 53. minutu kada je Marjanović tukao iznad gola, ili u 73. kada je Zličić povukao kontru, proigrao Bastajića, koji je na kraju izblokiran.

Ostao je na snazi „minimalac“ vredan velika tri boda, za prodor na devetu poziciju i kao najbolja pozivnica za nedelju i srpski „El Klasiko“!

 

 

P