MLADENOVIĆ „PRVA LASTA“

Danas smo dobili prvo pojačanje! Iz Novog Pazara stigao je Nemanja Mladenović (28) desnokrilni napadač. Navijači ga sigurno pamte po crvenom kartonu, koji je jesenas dobio pod Bagdalom, na samom početku utakmice, posle starta nad Spremom, ali i po golu, prošlog proleća, u dresu Rada, takođe u Kruševcu, kada su Građevinari odneli sva tri boda.

Mladenović je igrao za nekoliko domaćih superligaša, a ima i internacionalnog iskustva, nastupao je u Norveškoj za Bode/Glimt, igrao za grčki AEL.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam postao deo ovakvog kluba, koji je, primećuje se na svakom koraku, jedna velika porodica. Napredak je u jesenjem delu prvenstva igrao za svaku pohvalu, nadam se da ću svojim iskustvom doprineti još boljim rezultatima – istakao je na promociji Mladenović.

Posle prve radne nedelje šef struke Ivan Stefanović je, poželevši novom igraču dobrodošlicu, sumirao utiske:

-Do sada smo uvek imali problema sa Mladenovićem, uvek je bio neugodan protivnik i teško ga je bilo zaustaviti. Ubojit je, podseća na našeg bivšeg igrača Bojana Beljića i siguran sam da će nam mnogo značiti u nastavku prvenstva. Imali smo, inače malo problema sa vremenskim uslovima, otežavali su nam rad, ali snašli smo se. Izašli su nam u susret, pa smo dva treninga odradili u balonu, odigrali smo i utakmicu u Kragujevcu, gde su šansu dobili igrači sa manjom minutažom jesenas, odnosno omladinci i oni koji su bili na kaljenju.

Na pitanje da konkretnije oceni učinak „drugopozivaca“, Napretkov strateg je odgovorio:

-Odskočio je Đeković, vidi se da je dosta napredovao i sazreo kao igrač u Paraćinu, Pavlović je bio korektan. Videlo se da Labanu fale utakmice, da je u krizi. Isto važi i za Marinkovića. Očigledno je i da Dabiću nedostaju utakmice. Kotlajiću manjka samopouzdanja. Prijatno me iznenadio Todorović. Milovanović je izašao iz povrede i odigrao 90 minuta odlično. Džugurdić je na probi, vidi se da zna fudbal, nisu sporni njegovi igrački kvaliteti, ali je očigledno da dugo nije imao kvalitetan rad, pa videćemo još. Sa Mitićem ćemo najverovatnije raskinuti ugovor.

U svakom slučaju, svi će imati šansu da se nametnu i u četvrtak, kada je na programu (13 h, Mičetov stadion) utakmica sa Timokom iz Zaječara.

 

 

P