MISIJA „ŠEST BODOVA“

Pobeda u Užicu je bila svojevrsni brejk posle poraza od Rada pod Bagdalom…

-Svaka utakmica nam je bitna i kvalifikaciona i to je nametnulo veliki pritisak na igrače, ali profesionalci su i moraju da se naviknu na to. Protiv Rada smo imali sve, 20 šuteva na gol, 13 u okvir, ali su nas dobili u duel igri, na zemlji i u vazduhu. Utakmicu sa Zlatiborom smo pripremali tako, da moramo da budemo uspešniji u duelima i uspeli smo. Posed lopte, sveukupno, je bio 51:49, ali je u poslednjih 15 minuta bio 60:40 u našu korist. U tom intervalu smo imali inicijativu i izvojevali pobedu. Bila je to naša najborbenija partija, iako po kvalitetu najslabija, ali kad se pobedi – sve je lepo – istakao je u analizi užičkog dvoboja šef Napretkove struke Milan Đuričić.

Sledi novi izazov, još jedan duel sa direktnim rivalom u borbi za opstanak.

-Mačva je pobedila Proleter, Zlatibor je u Lučanima savladao Mladost, pre susreta sa nama. Svedoči to da je liga poprilično izjednačena i kad izostanu dva – tri igrača, prednost favorita se anulira. Mi smo u Užicu prvi put bili kompletni, u nedelju već nećemo. Kapiten Kostić ima parne kartone, Čečarić i Ćuković su povređeni, ali mislim da smo delom uspeli da razigramo ostale igrače. Evo, Rašković se vratio i odigrao 15 minuta vrlo kvalitetno protiv Zlatibora, učestvovao i u akciji kod pobedonosnog gola, plus je bonus igrač. Što se Bačke tiče, imaju izuzetno kvalitetan tim i nije mi jasno zašto su ovako loše plasirani. Odigrali su veoma dobro protiv Mladosti, kod 1:0 postigli gol koji je poništen, a po mnogima je bio regularan. Posle su primili gol iz jednog prekida i završeno je nerešeno. Pobeda u nedelju bi nam značajno olakšala borbu za opstanak, imamo priliku da vežemo šest bodova, mada će nam dodatni problem verovatno biti i teren, ali šta da radimo, kako njima, tako i nama, na vremenske prilike ne možemo da utičemo – zaključio je trener Đuričić.

U Užicu, u nekoliko navrata, posebno posle prekida, na velikim iskušenjima je bio golman Miloš Ostojić i uspešno odradio posao.

-Svaki bod je dragocen, jer na kraju može da presudi samo jedan. Ne vredi osvrtati se i nema vremena ni za uživanje u pobedi nad Zlatiborom. Neki ljudi se razočaraju kad izgubimo, mnogi sigurno nisu očekivali da ćemo da pobedimo u Užicu. Na nama je da budemo istrajni do kraja i idemo od utakmice, do utakmice. Naša svlačionica je izuzetno kvalitetna, skup, pre svega dobrih momaka. Ima tu iskusnijih igrača, koji su mnogo toga prošli u karijeri i znaju da održe atmosferu na pravom nivou. Svakako, znači nam puno trijumf nad Zlatiborom, tim pre što smo ostali bez određenog broja bodova koje smo po svemu zaslužili. Ali, idemo dalje, kao što je šef rekao, crta se podvlači na kraju – naglasio je golman Ostojić.

P