MINIMALAN PORAZ NA“KARAĐORĐU“

U derbiju na prolećnoj premijeri Vojvodina je stigla do pobede, a odlučio je gol Simića u 53. minutu. Posle odlične asistencije, odnosno centaršuta Lazarevića, Simić je nadskočio Stefana Jovanovića i glavom zakucao loptu u mrežu za konačnih – 1:0.

Puno problema gostujućoj odbrani stvarao je naš bivši igrač Vukadinović, sredinom prvog poluvremena, pošto ga je proigrao Čović, sa desetak metara tukao je za malo iznad gola. Uzvratio je kapiten Marjanović, pokušao direktno iz kornera da matira Rockova, ali otišla je lopta preko gola. Imali smo potom još dva prekida, ali ni Marjanović, ni Đuričković nisu uspeli da nadmudre golmana Vojvodine.

Prvi dobar napad u nastavku derbija domaći su krunisali pogotkom. Na isteku sata igre Napredak je krenuo u ofanzivu, imao dvominutnu opsadu gola Rockova, ali bez željenog efekta, mada je akcija po desnoj strani, kada su kombinovali Đuričković i Stefan Jovanović delovala obećavajuće. A, onda, u 72. minutu Kerkez, koji je do tog trenutka odigrao bez greške, je na nepropisan način zaustavio Vukadinovića i dosuđen je penal za Vojvodinu – prvi! Loptu je na belu tačku namestio Matić, ali „pročitao“ ga je golman Vasiljević. Iz VAR sobe su intervenisali, pošto je Stefan Jovanović ušao pre vremena u kazneni prostor i penal je ponovoljen. Odgovornost je na „popravnom“ preuzeo Zukić, ali viđena je još jedna fenomenalna intervencija Vasiljevića i ostalo je 1:0!

I pet minuta kasnije čuvar Napretkove mreže je bravurozno intervenisao i osujetio Vukadinovića, a onda su gosti pokušali da anuliraju rezultatski zaostatak. U 87. minutu, iz skraćenog kornera  kapiten Marjanović je tukao direktno na gol, ali siguran je bio Rockov, a u nekoliko navrata odbrana Voše je uspešno raščistila gužvu…

 

P