MARJANOVIĆ VERAN NAPRETKU

Danas su počele pripreme za novo prvenstvo. Na prozivci se pojavilo 27 igrača, među kojima su i novajlije Stefan Jovanović, desni bek, koji je stigao iz OFK Bačke i vezista Nemanja Krstić, došao iz Zlatibora. Najveće pojačanje je Saša Marjanović, koji je ostao veran Napretku!

-Biće dosta promena u igračkom kadru, pre svega u starosnoj strukturi, ekipa će biti značajno podmlađena. To ne znači da ćemo po kvalitetu biti slabiji, a svakako ćemo biti poletniji i agresivniji.Bilo mi je jako važno da Sale Marjanović produži ugovor, smatram da on treba da bude vođa ekipe i u buduće. Svakako da se nećemo odreći najboljih igrača, a pored Marjanovića, mislim i na Marka Tomića. Nije realno da ostane Alen Melunović, ima dosta ponuda iz inostranstva, ali – ko zna. U svakom slučaju očekujem da napravimo dobar tim – istakao je Milan Đuričić, šef Napretkove struke.

Bilo je u planu da drugi deo priprema bude obavljen na Tari, u prethodnih nekoliko godina stalnoj bazi, ali ta varijanta je sada pod znakom pitanja.

-Nećemo igrati mnogo utakmica. U planu je pet, eventualno šesta na kraju, za igrače koji budu imali manju minutažu. Protivnike ćemo pažljivo odabrati, da nam se ne desi, kao u Turskoj, da cele pripreme ne postignemo gol. Više ćemo se, inače fokusirati na rad – naglasio je Đuričić.

Lider ekipe u prolećnom delu prethodnog šampionata Saša Marjanović, na radost svih kojima je Napredak u srcu, odlučio je da ostane u Napretku:

-Prethodnih sedam meseci bilo mi je lepo u Kruševcu. Osetio sam, ne samo u klubu, da me vole i poštuju. Trudio sam se da uzvratim na terenu, a obostrana želja je bila da se saradnja nastavi. Sada je najbitnije da se dobro pripremimo za nova iskušenja, a očekujem, pre svega, da ćemo od starta igrati dobar fudbal i da će to ispratiti adekvatni i željeni rezultati.

Foto: Nemanja Miletić (Čarapani)

P