KRENULO JE

Obećali su Napretkovi fudbaleri da idu u Šabac po tri boda, ispunili obećanje i vratili se kući – pevajući. Od početka su momci trenera Stevanovića krenuli silovito, poveli već u 12. minutu preko Mijića, koji je pogodio i u 28. sa bele tačke, posle prekršaja nad Milunovićem nadomak gola Mačve. Imao je i Kočić sjajnu šansu da uveća prednost, ali mreže su do kraja prvog poluvremena mirovale.

Promena rezultata je usledila u 58. minutu, pošto je dosuđen jedanaesterac u korist domaćih, a realizovao ga je Adamović. U tom trenutku ostao je Napredak bez Marinkovića, koji je dobio drugi žuti karton.

-Dogovorili smo se u poluvremenu da izdržimo početnu ofanzivu Šapčana, ali posle isključenja Marinkovića, pošto ga je lopta slučajno udarila u ruku, brojčano slabiji, bili smo prinuđeni da se branimo do kraja. Izdržali smo i zasluženo pobedili i verujem da ovaj trijumf, koji smo posvetili povređenim saigračima Živkoviću, Mrkiću i Raškoviću, predstavlja uvertiru u uspešno seriju, koja će nas odvesti u mirnu luku na tabeli, jer Napredak nikako ne zaslužuje trenutnu poziciju – ističe dvostruki strelac Miloš Mijić.

Napredak je u Šapcu igrao u sastavu: Ostojić – Marinković, Mršić, M.Milovanović – Kostić, Marjanović, Mijić (Ćuković), Kočić (Milošev), Leković – Milunović, Spremo (Lukić).

foto: V.Marković (Sportski žurnal)

P