KOBNIH SEDAM MINUTA U FINIŠU

Velika borba, dosta prekida, malo šansi. Uspešno su naši defanzivci udaljili domaće napadače od Petrićevog gola, ali nisu ni naši napadači uspevali da priđu golu Javora. Možda je Matić u uvodnim minutima mogao da učini nešto više posle centaršuta sa desne strane, ali lopta  je imala nisku putanju i nije je dočekao Matić kako je želeo…

U 19. minutu, posle gužve pred golom Ivanjičana, reklamirali su naši fudbaleri igranje rukom nekog od domaćih defanzivaca, ali nije tako mislio sudija Tomić, a nije bilo ni intervencije iz VAR sobe. Zatresla se napokon Velimirovićeva mreža u 25. minutu. Pravi projektil sa 25 metara ispalio je Šarić, lopta je okrznula stativu i zarila se u mrežu – 0:1!

Pokušao je trener Javora Dodić da promeni odnos snaga na terenu dvostrukom izmenom na startu drugog poluvremena, ali nije bilo željenog efekta. Šta više, malo je nedostajalo da Matić duplira prednost u 55. minutu. Pogrešio je Kopitović, došao do lopte naš napadač i iskosa poslao loptu ka praznom golu, međutim, u poslednjem trenutku sa gol – linije izbacio je Marčić. Nova velika šansa pred golom domaćih viđena je u 70. minutu, kada se Čečarić izborio loptu i asistirao Bastajiću, koji je sa nekoliko metara tukao suviše visoko.

Do 79. minuta golman Petrić je praktično intervenisao samo jednom, u 68. minutu, kada je Marčić šutirao sa 18 metara. Posle drugog uzastopnog kornera domaćih, 11 minuta kasnije, bio je prinuđen da vadi loptu iz mreže. U gužvi pred našim golom Tanko je, posle Petrićeve intervencije, prihvatio loptu, prosledio je do Kempbela, koji je našao put do mreže i izjednačio – 1:1.

Usledio je pritisak Ivanjičana, sevnula je kontra u 86. minutu, a Tanko je pogodio i doneo potpuni rezultatski preokret.  Za samo sedam minuta raspršili su se čarapanski snovi o drugoj pobedi u gostima ove jeseni…

 

 

 

P