JOŠ JEDNA POBEDA

Pre nego što je preuzeo Napredak Dušan Đorđević je vodio Radnik i upozoravao je pred večerašnji duel da Surduličani nisu ni malo naivna ekipa i da zaslužuju mnogo bolji plasman. Oprez je uslovljavalo i odsustvo povređenih, a sa spiska je u poslednjem trenutku otpao i Mićin. Na kraju, prvi put u životu, Pantić je morao da zaigra na poziciji desnog beka. Sve se, ipak dobro završilo. Viđen je samo jedan gol, a moglo je da ih bude mnogo više, jer igralo se otvoreno. Jasno je bilo da gosti u Kruševcu nemaju šta da izgube, ali i naši momci su bili rešeni da opravdaju ulogu favorita.

Prva šansa viđena je već u petom minutu, posle centaršuta sa leve strane Đorđe Jovanović je uzdrmao prečku. Odmah su uzvratili gosti, stigli brzo nadomak našeg gola, Duronjić je bio u poziciji da dovede svoj tim u vođstvo, ali izdominirao je Petrić! U 19. minutu, posle kornera, dobro je skočio Šarić, ali je golman gostiju, uz dosta problema sačuvao svoju mrežu. Ponovo su Surduličani momentalno uzvratili, naš bivši napadač Kunić je pronašao Hodžića, koji je na trenutak ostao sam, ali stigao je kapiten Kerkez da se dobro postavi i izblokira njegov udarac. Imali su gosti dve prilike preko Spasića (30. i 33. minut). Prvo ga je Pantić osujetio i skrenuo loptu u korner, a potom je pokretljivi napadač Radnika pogodio stativu.

U 34. minutu, posle slobodnog udarca sa leve strane, koji je izveo Krstić, zakačio je glavom loptu Matić, a Kerkez nije stigao da je sprovede u gol. Pet minuta kasnije, nakon udarca iz ugla, u buketu igrača pred golom Radnika, najbolje je skočio Putinčanin, ali lopta je završila na prečki.

Samo što je počelo drugo poluvreme, nova šansa za vođstvo, nije je iskoristio Đorđe Jovanović, poslao je loptu pravo u naručje golmanu Vujancu. Na suprotnoj strani, posle dobre akcije, Velikić je sa 15 metara tukao za malo iznad gola u 51. minutu. Dobro su kombinovali puleni trenera Đorđevića tri minuta kasnije, Vukajlović je „zavrnuo“ loptu u srce kaznenog prostora, Matić je glavom spustio za Đorđa Jovanovića, ali uspeli su ispred njega da intervenišu štoperi Radnika.

Imali smo sreće u 59. minutu kada je Kunić pogodio prečku, a odluka je pala u 73. minutu. Korner je izveo, ko bi drugo nego Krstić, a na pravom mestu našao se Putinčanin i obezbedio nova tri boda!

 

 

 

P