IZ SUBOTICE – PEVAJUĆI

Velika i značajna pobeda, kao podstrek da se nastavi u istom ritmu, a kriza bude trajno zaboravljena. Šarić je ponovo nagovestio pobedu, Đeković potvrdio da izrasta u velikog igrača. I svi ostali su zaslužili visoku ocenu. Maksimalno borbeni i agresivni, mada su na kraju bespotrebno zakomplikovali situaciju, zasluženo su naši fudbaleri doneli sa severa Bačke sva tri boda i vezali dve pobede. Sve je delovalo dobro 87 minuta, doduše mogla je i trebalo još koja lopta da završi u mreži Manojlovića, ali sve će se to brzo zaboraviti. Pamtiće se samo pobeda.

Počelo je na najbolji mogući način. Već u 10. minutu, posle centaršuta Đorđa Jovanovića sa desne strane, Šarić je bio neumoljiv i upisao se na semafor. Nakon duplog pasa Matić je u 24. minutu imao dobru priliku da duplira vođstvo, ali tukao je, za malo pored gola. Sličnu završnicu, posle Matićeve asistencije imao je Šarić u 38. minutu, lopta je završila tik pored stative. Na suprotnoj strani, domaći su zapretili samo dva puta, prvo u 17. minutu, kada je Bjelović pogodio spoljni deo mreže, a u 40. minutu, posle šuta Todorovskog, istakao se Petrić.

Imao je i u 58. minutu Šarić priliku da uveća golgeterski učinak, ali ovom prilikom osujetio ga je Manojlović. Drugu šansu u drugom poluvremenu Čarapani su krunisali golom. U 64. minutu Krstić je izveo prekid, a na pravom mestu, na drugoj stativi bio je mlađani Đeković i glavom zakucao loptu u mrežu – 0:2.

I kada se očekivalo da utakmica mirno privedu kraju, usledio je pad koncentracije i u 88. minutu domaći su preko Obradovića prepolovili „minus“ i osokoljeni postignutim golom pokušali da izvuku remi, ali sva tri boda, ipak – stižu u Kruševac.

 

 

P