Igrači Napretka počeli pripreme, od nedelje na Tari

Fudbalski klub Napredak počeo je pripreme za novu sezonu. Pre početka prve faze priprema koja je obavljena u Kruševcu, igrače su pozdravili predstavnici rukovodstva kluba: Miloš Nenezić, Vladimir Arsić-direktor, Dragan Ivanović-šef struke i Bojan Miladinović-sportski direktor. U otvorenom i spontanom razgovoru, igračima je predočen plan Napretka za izlazak na Evropsku scenu za sledeću sezonu, kao i način organizovanja Kluba do izbora novog predsednika.

Drugu fazu priprema Napredak će obaviti na Tari, u hotelu Omorika, koji već godinama u nazad predstavlja bazu Napretka u toku letnjeg pripremnog perioda:

„U ovom momentu imamo veliki broj mladih, pespektivnih igrača, koji uglavnom dolaze iz Prve lige Srbije. Oni predstavljaju bonus igrače Napretka. Određene linije tima su već popunjene, bez zvučnih imena, ali karakter i kvalitet tih igrača je na vrlo visokom nivou“, izvršio je procenu šef stručnog štaba Napretka, Dragan Ivanović.

U subotu 4.jula, Napredak će odigrati probni meč na svom stadionu, a igraće standardni igrači protiv novajlija:

“ U nedelju odlazimo na Taru, gde očekujem da će nam se priključii još nekoliko igrača, jer je prelazni rok dug. Na Tari ćemo odigrati četiri pripremne utakmice: 11.07 protiv Krupe, 15.07. Zlatibor, i 18.07. protiv Kolubare i Radnika iz Surdulice“.

Ivanović je još dodao da će se sva otvorena pitanja rešavati „u hodu“, obzirom na situaciju prouzrokovanu epidemijom virusa kovid.

Put Tare kreće 30 igrača i 11 članova stručnog štaba.

P