HRABRO U NOVE IZAZOVE

U klupskom Medija centru danas je i zvanično promovisan novi šef stručnog štaba Ivan Stefanović. Predstavljati ga i nije bilo potrebe, jer Stefanović je ponikao i kao igrač se afirmisao u Napretku. Godinama bio deo našeg stručnog štaba, pre dve godine i glavnokomandujući sa klupe. U Napredak, svoju kuću, se vratio iz lučanske Mladosti, koju je vodio u jesenjem delu sezone.

U radu će mu, kao savetnik, pomagati Milan Đuričić, prvi pomoćnik i u buduće će biti Nikola Stojanović. Kondicioni trener i dalje je Jovan Marković, a trener golmana Miodrag Miletić.

-Poziv sam doživeo kao veliku čast i nisam razmišljao ni trenutka. Uz zahvalnost klupskim čelnicima, koji veruju da mogu da nasledim stručnjaka kakav je Milan Đuričić, mogu samo da obećam veliki rad i potpunu predanost poslu. Volim izazove, svestan sam da sam došao u klub koji je u velikoj ekspanziji i zato sam počastovan što sam izabran. Potrudićemo se, pre svega da se dobro pripremimo, a u nastavku prvenstva nastaviti da gajimo pas igru, insistirati na posedu, ali i da uvek damo gol više. Moj prethodnik Milan Đuričić, od koga očekujem veliku pomoć i podršku, a njegovi saveti će biti dragoceni, je odlično skockao ekipu o čemu svedoče rezultati. Uz nekoliko pojačanja, a treba da budemo obazrivi da ne pogrešimo, uveren sam da ćemo na proleće opravdati očekivanja navijača – istakao je novi šef struke Ivan Stefanović.

O imenima pojačanja se ne priča, uvek je to nezahvalno dok se posao ne završi, ali poznato je koje su pozicije deficitarne…

-Tražimo još jednog golmana, posle povrede Marinkovića neophodan nam je i štoper. Mladi Đeković, koji je jesenas bio na pozajmici u Paraćanu je dosta napredovao i svakako ćemo ga proveriti tokom priprema. Potrebni su nam i bočni, kako se to danas popularno kaže vingeri, možda i jedan klasični napadač, jer Kunić je jesenas imao problema, prvo sa povredom, potom i koronavirusom. Možda i desni bek, ukoliko ostanemo bez jednog. U početku ćemo igrati na teškim terenima, jer prvenstvo se nastavlja sredinom februara, što uvećava rizik od povreda, kartoni su uvek potencijalna opasnost i neophodno je da pojačamo konkurenciju. U svakodnevnom smo kontaktu sa igračima koje želimo da angažujemo, a cilj je da kompletiramo ekipu do polaska u Antaliju.

Zakazne su, za početak, i dve prijateljske utakmice, sa Radničkim 1923 u Kragujevcu u subotu i 20. sa Timokom u Kruševcu.

-Želimo da proverimo, kako se ne bi ogrešili o nekog, sve koji su jesenas imali manju minutažu, ali i da vidimo koliko mogu igrači koji dolaze na probu. Nadam se da nam vremenski uslovi neće pokvariti planove.

U tradicionalnoj bazi u Antaliji, gde će boraviti od 22. januara do 5. februara, Čarapani će odigrati četiri utakmice, dve sa ekipama iz Kazahstana, Akžijakom (24.) i Kizilsharom (26.), potom Dinamom iz Tbilisija (29.) i generalku sa ruskom Baltikom (03.02.).

 

P