ENERGIJU NA TEREN – TRAŽI ĐUMI

Posle prvog kruga prvenstva Napredak se pozicionirao na deobi četvrtog i petog mesta sa Vojvodinom, a pred sutrašnji meč sa Kolubarom u Lazarevcu šef struke Milan Đuričić se osvrnuo na pređeni put…

-Vojvodinu smo kod kuće pobedili sa 2:0 i sa tog stanovišta smo u prednosti. Prema zvaničnim podacima sa Instanta, da ne budem ličan, odskočili su kapiten Saša Marjanović, desni bek Stefan Jovanović i štoper Dejan Kerkez, sva trojica imaju indeks preko 230. I kada imamo u vidu koliko su odsustvovali sa terena, moram da budem zadovoljan bodovnim saldom. Prvi strelac ekipe, sa pet golova je mladi Stefan Jovanović. Za mnoge je to iznenađenje, ne i za nas. Kapiten Marjanović je postigao gol manje. Možda smo primili više golova nego što je trebalo, ali dugo nismo mogli da računamo na najboljeg odbrambenog igrača Kerkeza.

Očekuje Napretkov strateg da u nastavku njegov tim bude još bolji:

-Deoba četvrtog mesta je veliki uspeh, kako tima, tako i svih ljudi u klubu, od predsednika Nenezića, do ekonoma. Nadam se još boljim rezultatima u nastavku, ali isto tako očekujem tešku utakmicu protiv Kolubare, koja je ozbiljno uzdrmana i protiv nas hvata poslednji voz. U prvom kolu smo slavili sa 3:0, ali imali su Lazarevčani svoje periode. Zato je jako važno na koji način ćemo odgovoriti i suprotstaviti se. Jedno je sigurno, kada osetim nivo energije na terenu, kakav su momci izneli u Gornjem Milanovcu, nema rivala kog se plašim. A, stalno im ponavljam, ujedinite energiju i pokažite moć. Učinili su to protiv Metalca i bilo mi je zadovoljstvo da sedim na klupi.

Kapiten Saša Marjanović očekuje da će utakmica u Lazarevcu biti teža i zahtevnija od pređašnje u Gornjem Milanovcu, jer…

-Za razliku od Metalaca, Kolubara ima dosta iskusniji tim, zato je neophodna puna koncentracija od prvog do poslednjeg minuta, maksimalna posvećenost i da podignemo nivo energije o kojoj šef priča, za bar još deset odsto.

Posle tri vezana poraza Lazarevčani putem medija poručuju “Napredak će platiti ceh”, ali ne uznemirava to kapitena Marjanovića:

-Svi se borimo za svoje ciljeve, kao i domaćin, nadamo se i mi. Ne vidim ništa negativno u toj poruci, a na kraju, teren je jedino merilo.

JOŠ JEDNOM O BIJELSI I ĐUMIJU

Aludirajući na poznatog i uspešnog argentinskog stručnjaka, sa željom da stave do znanja učitelju koliko ga cene, zapevali su Napretkovi igrači u svlačionici u Gornjem Milanovcu, kada se pojavio šef Đuričić “Ti si naš Bijelsa, Đumika”!

-Desilo se spontano, hteli smo da pružimo podršku šefu, koji zbog zdravstvenih problema, nije bio sve vreme uz nas u poslednje vreme, uz nadu, da će sve biti dobro – objasnio je kapiten Marjanović.

Na snimku iz svlačionice očigledna je bila trenerova emotivna reakcija…

-Mnogo toga smo pregrmeli zajedno ove godine, istrpeli kritike, uspeli u prošlom šampionatu da se izborimo za opstanak. Vezan sam za ove momke i naravno da sam emotivno doživeo njihovu pesmu i poruku i nije mi bilo svejedno. A, prelepo je kad vodite nekog, pa osetite da brine o vama.

P