DVA PUTA VODILI, PA KAPITULIRALI

Idealan početak, loš završetak – siže je gostovanja u Lučanima. Iako su uslovi za igru bili vrlo teški, viđeno je čak pet golova, ali jedan više u Vasiljevićevoj mreži! Poveli smo već u devetom minutu: posle prekida koji je izveo Marjanović, odbijenu loptu prihvatio je Stefan Jovanović, poveo je dva koraka, pa uputio sa tridesetak metara pravi projektil pod prečku Kostića. Bio je to evro – gol! Domaći su poravnali u 20. minutu, posle dobre akcije u kojoj je sa Bojovićem razmenio dupli pas, i Jovanović iz Mladosti se upisao u listu strelaca.

Samo tri minuta bilo je dovoljno Čarapanima da stignu do novog vođstva, Krstić je idealno asistirao Ćukoviću, koji je, takođe efektno zatresao mrežu Lučanaca. Ali, ni novo vođstvo Kruševljani nisu uspeli dugo da sačuvaju. U 31. minutu, posle centaršuta Cvetkovića viđen je „jeftin“ gol, Hrkać je umakao pažnji odbrane i sa dva metra pogodio za 2:2!?

Potpuni preokret je usledio u 48. minutu: Leković je centrirao pravo na nogu Gordiću, koji je obezbedio svom timu sva tri boda. U 54. minutu poništen je pogodak Kunića, zbog navodnog prekršaja u kaznenom prostoru domaćih. Možda je pristrasno, ali čini se da je odluka sudije Šegrta diskutabilna, jer posle kornera golman Kostić je promašio loptu, našao se potom Mićević na travi, ali utisak je da je pao posle kontakta sa golmanom. Lopta je stigla do Kunića, koji je zatresao mrežu, međutim, oglasila se Šegrtova pištaljka, a možda je trebalo da prizna pogodak, pa sasluša sugestiju iz VAR sobe. Tek, protesti Kruševljana su bili uzaludni…

Od 64. minuta imali smo igrača više i nismo uspeli to da materijalizujemo. Hrkać je, u kontranapadu rivala pokosio Stefana Jovanovića i dobio prvo – samo žuti karton, ali na intervenciju iz VAR sobe i pregleda snimka sudija Šegrt je preinačio odluku i pokazao igraču Mladosti crveni karton.

Do kraja, međutim, Napredak je imao samo dve prave prilike. U 75. minutu Đuričković je oklevao u nastojanju da prebaci loptu na levu nogu, potom tukao za malo pored gola, a samo minut kasnije je uputio precizan šut pod prečku, ali je Kostić sjajno intervenisao i odbranio pobedu.

 

P