ĐORĐEVIĆ TRASIRA EVROPSKI PUT

Novi šef stručnog štaba Dušan Đorđević, sa pomoćnicima Despotom Viškovićem i Milošem Lukićem, koji su mu dugogodišnji saradnici, juče je odradio prvi trening, a danas je obavljena i zvanična promocija.

Čulo se već na nedavno održanoj sednici Skupštine, da u novu sezonu ulazimo sa evropskim ambicijama, a šta je konkretno Dušana Đorđevića preporučilo za šefa stručnog štaba, koji treba da trasira evropski put…

-Kao što znate, od ove sezone imamo pomoć u sportskom sektoru u liku Marka Miškovića. Uz predsednika Miloša Nenezića i moju malenkost, izbor je bio veoma lak. Imali smo četiri kandidata, ali prvi favorit, sa kojim smo se odmah i dogovorili je upravo Dušan Đorđević.  Preporučio ga je rad, ugled, a poštuju ga u svim klubovima, kao i igrači, kolege i došli smo do zaključka da čovek u svakom pogledu pripada Napretku i da smo na istim talasnim dužinama – naglasio je direktor Vladimir Arsić.

Nastavljajući o planovima, direktor Arsić je istakao:

-Kao i svake godine, želja nam je Evropa. Probaćemo da ove godine to ozbiljnije napadnemo. Za početak, odlučili smo se za idealnu destinaciju za pripreme. Idemo u Sloveniju, u Moravske Toplice. Imaćemo ozbiljne protivnike, između ostalih i ekipe koje su učestvovale u kvalifikacijama za LŠ. Za Evropu, naravno, treba hiljadu kockica da se složi. Prvu – trenera, smo stavili u mozaik, sada treba da ispunimo treneru želje, kako bi formirao respektabilan tim.

Dušan Đorđević je stručnjak koji je trenersku karijeru gradio postepeno. Išao napred, ne preskačući ni jedan stepenik, od Milutinca, gde je bio trener – igrač, odnosno od Pete, do Super lige, uključujući i rad sa mlađim selekcijama. U Super ligi je bio pomoćnik Aleksandru Veselinoviću, prvo u Vojvodini, potom i Čukaričkom, gde je potom i preuzeo „šefovsku palicu“ i izveo Brđane u Evropu. U prethodnom periodu je radio u Radniku iz Surdulice.

-Hvala klubu, o čijoj tradiciji ne treba trošiti reči, a pamtim Napredak i iz stare Jugoslavije. Kada sam od predsednika Miloša Nenezića i Marka Miškovića čuo da je plan da Napredak bude u vrhu srpskog fudbala, sa željom da se realizuju i evropske ambicije, odmah sam rekao da su to – i moje ambicije. U karijeri nisam, zaista preskočio ni jednu stepenicu i smatram da me je rad izgradio, jer nisam imao ime koje će me odmah preporučiti za Super ligu. Poznato je da sam bio trener Čukaričkog godinu dana i da smo izborili Evropu, ali Čukarički se unazad nekoliko godina pozicionirao u vrhu i to se donekle i podrazumevalo. U Radniku su ambicije bile drugačije, cilj je bio opstanak i na kraju smo završili u sredini tabele. Ambicije uvek lepo zvuče, ali čeka nas rudarski posao. Prvo da kompletiramo ekipu. Dvanaestorici igrača su isteklu ugovori, možda će neki i ostati, pregovori su u toku. Voleo bih da što pre oformimo takmičarski pogon, ali treba biti realan. Naše okruženje je takvo da igrači u Srbiji čekaju do poslednjeg momenta i svi se nadaju nekom inostranom angažmanu. U svakom slučaju, trudimo da da što pre rešimo goruće probleme, a ima ih dosta, od gola do špica. Ne, naravno, na svakoj poziciji, jer verujem da će neki od igrača, koji su ovde, potvrditi kvalitet. Očekujem, ipak, da će direktor Arsić u narednim danima da saopšti neka imena. Da ćemo se potom dobro spremiti i već od prvog kola na terenu, gde je najvažnije, potvriditi ambicije, jer ovo sada je samo priča – rekao je, predstavljajući se kruševačkoj sportskoj javnosti, Dušan Đorđević, novi šef Napretkovog stručnog štaba.

Ekipa se 19. juna seli u Sloveniju, a trener Đorđević je planirao pet kontrolnih utakmica. Poznato je da ćemo 21. juna igrati protiv šampiona Rumunije Kluža, dan kasnije sa Murom, a traže se još tri protivnika,  s tim da bi peta utakmica trebalo bude protiv lakšeg rivala, jer na teren bi trebalo da izađu igrači koji su pre toga imali manju minutažu, uključujući i omladince, koji pođu na put.

A, kad smo kod omladinaca i oni uspešno privode sezonu kraju. Ostala je još jedna utakmica, ali glavni posao je završen. Remijem protiv niškog Radničkog obezbeđeno je prvo mesto i plasman u Kvalitetnu ligu Srbije…

-Prvi tim je obezbedio plej – of, omladinci se, posle velike, časne i poštene borbe, vraćaju u Kvalitetnu ligu Srbije. Kadeti su, posle mnogo problema na startu, uspeli da izbore opstanak. Pioniri i petlići su takođe u najvišem rangu takmičenja za svoj uzrast. Škola fudbala je sve masovnija i zaista možemo da zaključimo da je iza nas uspešna sezona, a čekaju nas već novi izazovi – naglasio je direktor Vladimir Arsić.

 

 

P