ĐEKOVIĆ: JEDNOG DANA U LIGAMA PETICE

DRUGI O NAMA – BOŽIĆNE PRIČE

Dok većina fudbalera kruševačkog superligaša odmara na raznim turističkim destinacijama, uglavnom morskim, Nemanja Đeković se bavi „dopunskom delatnošću“ kod kuće.

– Na Kopaoniku sam, pomažem roditeljima. Moji su ugostitelji, sezona je u punom jeku, pa je svaka pomoć dobrodošla – objašnjava Nemanja Đeković, mladi Napretkov defanzivac zašto je trebalo poprilično pričekati da odgovori na poziv.

Telefon mu, inače, ovih dana non – stop zvoni. Prelazni rok je na pragu, iza Nemanje, sa statusom mladog reprezentativca, je zapažena sezona. Postigao je jedan gol, vredan tri boda u Surdulici, upisao i dve asistencije. Generalno, u poslednjih godinu dana, a tek mu je 20, bio je jedna od najvažnijih karika u Napretkovoj odbrani.

Izuzetno inteligentan, odlično čita namere protivničkih napadača, u duele ulazi hrabro, bez respekta prema zvezdama rivalskog tima. Osim toga, ume da iznese loptu, ali i pošalje milimetarsko precizan dugi pas. Kod prekida, opasan pred golom protivnika. Zbog toga i ne čudi, što bi posle relativno kratkog seniorskog staža, mnogi klubovi voleli već ove zime da ga vide u svojim redovima.

– Iskreno, iznenađen sam. Zovu me neprekidno sa svih strana, menadžeri klubova iz inostranstva, ali i direktori nekih naših ponajboljih superligaša. Prija to interesovanje, svakako, ali čvrsto stojim na zemlji. Pita se prvo Napredak i samo ukoliko se pojavi ponuda da smo svi zadovoljni, Napredak, ja i potencijalno novi klub, mogu da promenim dres. U glavi, i dalje sam Napretkov igrač.

Ambicije ne krije…

– Radije bih u inostranstvo, u neku od zapadnoevropskih zemalja, gde mladi igrači imaju šansu da i dalje napreduju. Kasnije, voleo bih u neki od klubova iz „lige petice“. Ali, kao što rekoh, maksimalno sam fokusiran na Napredak, svakodnevno treniram, uskoro će prozivka.

Iza Kruševljana je turbulentna sezona, sa previše oscilacija.

– Niko u klubu nije zadovoljan postignutim, ali kako smo krenuli, nismo loše završili. Definitivno, možemo i moramo mnogo bolje. Pre svega da popravimo učinak na domaćem terenu. Po onom u gostima smo među najboljima, da se samo on računa bili bi među kandidatima za Evropu. Ovako, primaran cilj se ne menja, ne odustajemo od borbe za plej-of.

PAMTI DEBI PROTIV PARTIZANA

Po završetku omladinskog staža otišao je na kaljenje u paraćinsko Jedinstvo, odigrao odlično i vratio se sa dragocenim iskustvom sa srpskoligaške scene.

– Naš bivši trener Milan Đuričić – Đumi me je pozvao i rekao mi da je najbolje da odem i odigram jednu sezonu u Srpskoj ligi, a ne da sa klupe sakupljam seniorske motive. Bio je to najbolji savet.

Šansu, da zaigra od početka dao mu je Ivan Stefanović i na premijeri je odmah nagovestio veliki potencijal…

– Prvi put sam bio starter protiv Partizana na Topčiderkom brdu, u martu 2022. Odigrali smo bez golova, osvojili bod, koji je crno-bele skupo koštao u borbi za titulu.

SKIJE U OSTAVI

Dete je sa Kopaonika, gorštak, na skijama odrastao, ali ovaj zimski sport više ne upržnjava.

– Zna se šta fudbalerima zimi nije dozvoljeno. Profesionalac sam i poštujem pravila, a Kopaonik će me uvek čekati.

PREUZETO IZ SPORTSKOG ŽURNALA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P