BEZ GOLOVA PROTIV PAZARACA

Očekivana pobeda na kraju je izostala. Nije Napredak ličio na sebe, u odnosu na neka prethodna izdanja. Doduše, da je Milunović iskoristio bar jednu od tri, više nego izgledne prilike u prvom poluvremenu, možda bi utakmica do kraja poprimila pobednički tok, međutim, iskusni napadač Čarapana nije bio na visini zadatka i na odmor se otišlo sa početnim rezultatom. Prvi put je Milunović bio u šansi u 23. minutu, primio je loptu u trenutku kad oko sebe nije imao nikog, ali nije uspeo da je smesti u mrežu.

Tri minuta kasnije, Melunović se našao u izglednoj poziciji, bio je najviši u skoku posle centaršuta, ali lopta je završila za malo iznad gola. U intervalu od samo dva minuta (35. i 37.) ponovo je Milunović prokockao dva sjajne prilike da promeni stanje na semaforu.

Nisu ni gosti bili bezopasni u prvom poluvremenu, zapretio je prvo Resić, a nezgodan udarac sa distance uputio je Delimeđac…

U nastavku Pazarci su bili više defanzivno orjentisani, očigledno zadovoljni bodom i bilo je sve teže stići nadomak njihovog gola. Nervoza se uvlačila u redove Čarapana, igra je bila rastrzana, bez tačnih pasova, tek dve prave prilike imali su domaći. U 65. minutu Spremo je dobro prošao po levoj strani, centrirao u srce šesnaesterca Novog Pazara, gde je loptu dočekao Mijić i pokušao iz prve da matira Drobnjaka, neuspešno. Potom, u 86. minutu, posle prekida, Marjanović je poslao loptu u peterac, dobro je skočio Marinković, ali ni on nije bio precizan. Mreže su mirovale svih 90 minuta, po bod i jednima i drugima, na osnovu svega viđenog – realan ishod.

Posle utakmice trener Goran Stevanović najmanje se na konferenciji za novinare bavio dešavanjima na terenu, ali nije propustio da naglasi da su sva dešavanja dan ranije podigla veliku tenziju i negativno uticala na Napretkove igrače. Umesto priče o duelu sa Pazarcima, podvukao je crtu na jesenji deo sezone:

-Prezadovoljan sam učinjenim u prethodna dva i po meseca. I sam sam se pitao kako ćemo “iščupati” više od 12 bodova. Predstoji pauza tokom koje će svakako doći do prestrojavanja, a onda ćemo se potruditi da se što bolje spremimo za prolećnu sezonu.

foto: Mlađan Ivanović (Sportski žurnal)

P