ZVEZDA OPRAVDALA ULOGU FAVORITA

Protiv ubedljivo najskupljeg tima, projektovanog za učešće u grupnoj fazi Lige šampiona, hrabro su se borili naši momci, u većem delu utakmice uspešno odbijali napade domaćih. Uspevali, posebno u drugom poluvremenu, u nekoliko navrata i da zaprete.

Crvena zvezda je opravdala ulogu favorita, stigla do ubedljive pobede zahvaljujući stoprocentnoj realizaciji, jer svaka lopta koja je išla u okvir gola je i završila u Bajićevoj mreži. Poveli su domaći već u petom minutu, sa bele tačke, posle prekršaja nad Mitrovićem, a posle provere u VAR sobi, Kraso je bio siguran sa bele tačke. Na 2:0 povisio je Bukari u 35. minutu,  a samo tri kasnije i Mijailović se upisao u listu strelaca. Na suprotnoj strani, viđen je pokušaj Stoiljkovića, u sedmom minutu, tri uzastopna kornera u 19.

U 49. minutu dosuđen je još jedan penal za Zvezdu, ali je u VAR sobi poništen i dobili su Beograđani skraćeni korner, a onda su Čarapani krenuli u ofanzivu. Jović je u 62. minutu stavio Glazera na ozbiljno iskušenje, ali sačuvao je golman domaćih svoju mrežu netaknutom. Samo tri minuta kasnije još jednom je Napredak opasno zapretio, a u 66. minutu nije bilo ni sreće. Posle pravog karambola u kaznenom prostoru Zvezde, nije lopta našla put do gola.

Konačnih 4:0, svojim drugim golom, postavio je Kraso, a na suprotnoj strani, u samom finišu, imao je Đorđe Jovanović sjajnu šansu, međutim, Glazer je ponovo bio na visini zadataka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P