ŽELJNI TAKMIČARSKOG FUDBALA

U prvom kolu novog šampionata u nedelju (30.07) od 18:55 časova dočekujemo pančevački Železničar. Pripreme za premijeru su u završnoj fazi, a svi priželjkujemo pobedu na startu…

-Svi igrači su spremni, pre nekoliko dana priključio nam se i kapiten Putinčanin, koji je uspešno završio rehabilitaciju posle hiruškog zahvata koji je imao.  Ostalo nam je samo da u naredna dva dana otklonimo poslednje nedoumice koje imamo oko tima. Ono što je meni najvažnije i to sam više puta potencirao je odnos mojih igrača na terenu. I bez obzira na poraz od kragujevačkog Radničkog na domaćem terenu, u generalnoj probi, najvažnija mi je reakcija, šta se dešava i u svlačionici i na treningu. Raduje me i uliva optimizam što smo svi svesni i mana i vrlina i šta smo pokazali na toj utakmici. I mogu da kažem da ćemo protiv Železničara biti mnogo organizovaniji i spremniji. Što se tiče protivnika, proveo sam u Pančevu određeni period, poznajem većinu igrača i uopšte ih ne doživljavamo kao debitante, jer znam da su dve godine radili na stvaranju ove ekipe. Najvažniji je, ipak način na koji ćemo mi otvoriti utakmicu, kako ćemo odigrati, a svesni smo da od rezultata na otvaranju može da zavisi cela sezona – istakao je na današnjoj konferenciji za medije šef stručnog štaba Dragan Perišić.

Kapiten Marko Putinčanin je spreman da povede ekipu u nove prvenstvene borbe:

-Očekuje nas početak dugo iščekivanog prvenstva. Siguran sam da su svi igrači željni takmičarskog fudbala i borbe za bodove, ne samo u Napretku, već i u celoj Ligi. Smatram da smo apsolutno spremni da odgovorimo svim zahtevima, zadacima i ciljevima koji su ispred nas. U nedelju nas očekuje susret sa ekipom koja je ušla u viši rang i na početku zna da bude neugodno igrati protiv takvih rivala. Dobro je znana činjenica da je gro ekipa u Super ligi  približnog kvaliteta i da će odlučivati segmenti. Zato je od izuzetnog značaja kako ćemo ući u utakmicu i izneti svoj stav, koji je pobednički i da na pravi način otvorimo prvenstvo.

 

 

 

 

 

 

 

 

P