VLADIMIR GAĆINOVIĆ I ZVANIČNO ŠEF STRUČNOG ŠTABA

Posle poraza od kragujevačkog Radničkog 1923 na domaćem terenu i rastanka sa Draganom Perišićem ekipu je na prvenstvenoj utakmici u Ivanjici i kup duelu u Užicu vodio sportski direktor Mladen Dodić, a od danas zvanično imamo novog šefa stručnog štaba. Pod Bagdalu je stigao iskusni stručnjak Vladimir Gaćinović, koji je tokom bogate trenerske karijere vodio Leotar iz rodnog Trebinja, Zvijezdu iz Gradačca, crnogorski Igalo, subotički Spartak, sa kojim je učestvovao i u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2018. godine, niški Radnički, Novi Pazar, crnogorski Dečić i pančevački Železničar. Bio je asistent u stručnom štabu Vojvodine, vodio sa puno uspeha i mlađe selekcije Lala, a bio je i prvi saradnik Aleksandru Veselinoviću u litvanskoj Suduvi. Pod njegovim vođstvom Novi Pazar je prošle godine bio hit jesenje sezone, u jednom trenutku i prvi na tabeli.

-S obzirom da nismo imali adekvatne rezultate u skladu sa ambicijama Kluba i željama navijača, reagovali smo na taj način što smo se opredelili za iskusnog i kvalitetnog trenera, koji se dokazao u Super ligi. I sigurni smo da će njegovo iskustvo, karakter, posvećenost i sportski bonton doprineti da naša ekipa da svoj maksimum, a to je i osnovni cilj trenera – da izvuče maksimum iz ekipe. Na nama je da stvorimo i, svako u svom delu posla omogući što bolje uslove da šef sa svojim saradnicima to može da učini. Svesni smo da imamo dosta problema u igri, a poslednjih dana pojavili su se i problemi sa povređenim igračima, ali reče šef  uvek je išao težim putem. Dakle opredelili smo se za iskustvo, kvalitet i rezultat. Kada pričamo o Novom Pazaru i izvlačenju maksimuma iz igrača, Kruševljanin Majdevac je odigrao sezonu života kod našeg novog šefa Vladimira Gaćinovića. I voleo bih da i naši aktuelni igrači, pod njegovom palicom odigraju sezonu života – istakao je sportski direktor Mladen Dodić, poželevši Vladimiru Gaćinoviću da se saradnja produži i po završetku danas potpisanog ugovora.

U ime rukovodstva Kluba dobrodošlicu Vladimiru Gaćinoviću je poželela Valentina Vasić, generalni sekretar.

-Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da poželim dobrodošlicu našem novom šefu stručnog štaba i drago što smo doveli jednog tako iskusnog stručnjaka. Stanje na tabeli dovoljno govori da vas čeka jedan rudarski posao, a ja vam u ime FK Napredak i zvanično želim dobrodošlicu i čestitam vam  – naglasila je Valentina Vasić i uručila Vladimiru Gaćinoviću Napretkov šal.

Da dileme nije bilo kada je stigao poziv iz Kruševca, potvrdio je Vladimir Gaćinović u prvom obraćanju, sada kao šef stručnog štaba:

-Čast mi je i zadovoljstvo što sam došao u jedan ovakav klub. Za mene Napredak nije samo običan, već klub koji ima svoju istoriju, težinu. Ne samo u srpskom fudbalu, već i šire, jedan visok rejting i nisam se nijednog trenutka dvoumio, bez obzira na trenutno stanje, koje je, ne mogu reći beznadežno, ali predstoji, kako je rekla gospođa Valetina jedan rudarski posao i treba se spustiti duboko u „kop“.  Žao mi je što nisam bio tu prethodnih nedelju dana, međutim, to što nisam bio fizički prisutan ne znači da nisam bio tu u skoro svim segmentima, jer sam bio u stalnom kontaktu sa Dodićem i sa ljudima iz Upravnog odbora i imali smo jako dobru konverzaciju. Posebno mi je drago da je ekipa jako dobro reagovala na prethodne dve utakmice, pogotovo u prvoj. Bez obzira što smo u drugoj odigrali slabije, bitno je da smo prošli u naredno kolo kup takmičenja. Sa sobom sam poveo dvojicu pomoćnika. To su moja dva asistenta, koji su moji verni pratioci. Radi se o Branku Saviću, koji je prvi asistent i koji je bio moj pomoćnik i u prethodnim mojim misijama. Njega znate kao bivšeg fudbalera Partizana, koji ima jednu zavidnu fudbalsku karijeru. Stigao je i kondicioni trener Filip Jorgić, koji je bio sa mnom i u Novom Pazaru.

Iz starog saziva u stručnom štabu je ostao Aleksandar Božović, trener golmana. A, Vladimir Gaćinović je sa tribina ispratio kup duel sa Slobodom u Užicu. Danas će odraditi prvi trening sa ekipom, na klupi debitovati u ponedeljak, kada nas na domaćem terenu očekuje susret sa IMT – om.

-Fasciniralo me je što smo prošli dalje u kupu, ali me posebno razočaralo što smo ostali malo deficitarni po pitanju zdravstvenog biltena, ali navikao sam da se susrećem sa teškim situacijama u karijeri i siguran sam da ćemo, ne ja, nego igrači i svi u stručnom štabu, kao i ljudi u Upravnom odboru naći pravi način da odgovorimo zadacima, da izađemo iz ove sive zone u kojoj se Napredak trenutno nalazi. Odgledao sam sve utakmice, znam da je Kruševac grad fudbala i žao bi mi bilo da se publika ne vrati na tribine, jer Napredak zaslužuje da se bori za vrh tabele, a ne da bude u zapećku i nadam se da ćemo, korak po korak, uspeti. Puno je lakše kad sklapate mozaik od početka priprema, nego kad morate da preslažete kockice. Očekuje nas puno posla i obaveza, a morate da budete produktivni i donosite prave odluke i rešenja. Sastajemo se za izuzetno kvalitetnom ekipom. Dobro ih znam, jer sam prošle godine trenirao Železničar iz Pančeva i oni su nam bili glavni konkurent za ulazak u Super ligu. Igraju kvalitetan i prepoznatljiv fudbal i moraćemo da nađemo dobitnu kombinaciju da bi mogli poentirati i obradovati publiku – zaključio je novi šef Napretkove struke Vladimir Gaćinović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P