TROJICA REPREZENTATIVACA POD BAGDALOM

Danas su počele pripreme za nastavak šampionata, a na prvom treningu, koji je odrađen na terenu SC Jedinstvo 1936, pojavila su se i četvorica novih igrača. Posle Uroša Ljubomirca, koji je potpisao ugovor poslednjeg radnog dana u minuloj godini, stigla su trojica reprezentativaca! Iz Crvene zvezde su na pozajmicu došli mladi reprezentativci Nikola Stanković i Nikola Knežević, a od danas je naš novi igrač član „A“ selekcije Estonije, 25 – ogodišnji Mark Oliver Rosnup.

Mark Oliver Rosnup je, kako treneri vole da kažu, polivalentan igrač, može da pokriva više pozicija: po oba krila, centralni vezni, polušpic. Dolazi iz Levadije iz Talina, za koju je odigrao 214 utakmica, postigao 57 golova i upisao 40 asistencija. Osvojio je titulu šampiona, dva puta Kup i dva puta Super kup Estonije. Za nacionalni „A“ tim nastupio je deset puta, a u mlađim reprezentativnim selekcijama upisao 55 nastupa. Potpisao je ugovor na godinu i po dana.

Nikola Stanković i Nikola Knežević dolaze na pozajmicu iz Crvene zvezde. Obojica su rođeni 2003. godine i članovi su mlade reprezentacije Srbije, igraju u veznom redu. Stanković je jesenas bio u prvom timu Crvene zvezde, upisao šest nastupa, a pomogao je i Zvezdinim omladincima na međunarodnoj sceni, dok je Knežević igrao za Grafičar. Na 18 utakmica postigao je šest golova i upisao sedam asistencija i po mnogim ocenama bio je najbolji igrač jesenje sezone u Prvoj ligi.

Iako je ponuda u zimskom prelaznom roku tradicionalno siromašnija nego u letnjem, ispunjenje su sve želje šefa struke Dušana Đorđevića. Došli su svi igrači koje je tražio i to već prvog dana priprema, što je svojevrsni raritet, jer fudbaleri uvek ciljaju prvo inostrani angažman i domaćim klubovima se priključuju u finišu prelaznog roka.

Igrače je na prozivci, ispred klupskog rukovodstva, pozdravio direktor Vladimir Arsić:

-Želim vam sve najbolje u Novoj godini, pre svega dobro zdravlje i da vas povrede zaobiđu. Čeka nas, kako trener Đorđević voli da kaže, puno rada. A, što se ambicija tiče, idemo korak, po korak…

Na probi je nekoliko igrača, koji će pokušati da se izbore za Napretkov dres. A, od danas, naš član više nije Mlađan Stevanović. Ranije su raskinuti ugovori sa Nenadom Ivanićem, Srđanom Kočićem i Petrom Mićinom.

 

 

 

 

P