TRADICIJA NA STRANI DOMAĆINA

Iza nas su dva iscrpljujuća duela, sa Radnikom i TSC – om, u kojima smo tokom drugog poluvremena igrali sa igračem manje. Protiv TSC – a smo poveli, pa su gosti preokrenuli, na kraju, u samom finišu, stigli do izjednačenja. Vremena za odmor nema, već sutra predstoji gostovanje na Banovom brdu.

-Zgusnut je raspored, a ekipa se, pošto smo na prethodna dva susreta u drugih 45 minuta bili brojčano slabiji, dosta fizički i psihološki potrošila i najvažnije nam je bilo da osvežimo igrače, pa smo imali slobodan dan posle TSC – a, kako bi bili spremni za Čukarički. Imamo dosta kadrovskih problema, trojica sigurno ne mogu da igraju, neki su pod znakom pitanja, ali to je istovremeno prilika za one koji dobiju šansu, da se dokažu – ističe šef stručnog štaba Ivan Stefanović.

O rivalu, Napretkov strateg ima samo reči hvale:

-Opštepoznato je da Čukarički forsira mlade igrače, svi poseduju zavidan kvalitet. Imaju nekoliko iskusnijih pojedinaca, koji vuku ekipu. Igraju dobro, o čemu svedoči i plasman, treći su, gaje evropske ambicije. Sa druge strane, očekujem da budemo na nivou prethodne dve utakmice i da završimo sa 11 igrača na terenu. Napredak baš dugo nije pobedio na Banovom brdu, pa predstojeći megdan bi mogao da posluži da se ta tradicija sruši. U svakom slučaju, idemo u Beograd da se predstavimo u najboljem izdanju i jedva čekamo da utakmica počne.

Od kapitena Marjanovića se uvek najviše očekuje. Doneo je prednost protiv TSC – a efektnim golom, a na kraju upisao asistenciju i omogućio Milošu Džugurdiću da postigne prvenac u Napretkovom dresu.

-Drago mi je što sam golom obezbedio, u tom trenutku veliki bod, jer kada sam zatrsao mrežu počelo je da teče vreme u nadoknadi. Što se tiče Čukaričkog, jasno je da nas čeka još jedna u nizu teških utakmica. Rival je mlada i poletna ekipa sa dobrim trenerom, žele u Evropu, ali i mi imamo naš cilj. Nema sumnje da ćemo dati sve od sebe, za kakav rezultat će to biti dovoljno, saznaćemo posle utakmice, ali posle svih pehova, povreda i crvenih kartona, vreme je da sreća i nama malo bude saveznik – naglasio je Miloš Džugurdić.

Zbog povrede, u timu definitivno neće biti iskusnog veziste Tomića, zbog kartona Stefana Jovanovića i Stevanovića, ali vraća se Melunović.

 

P