TEŠKO, ALI ZASLUŽENO

Napredak je uspešno preskočio prepreku u šesnaestini finala kupa i plasirao se među 16 najboljih ekipa u najmasovnijem srpskom takmičenju. Nije bilo lako, ali na kraju zasluženo – 2:1 (0:1)! Prvoligaš iz beogradskog predgrađa Žarkova se predstavio u lepom svetlu, moglo se to i očekivati, jer autsajderi su uvek maksimalno motivisani, posebno kad dođu u kruševački hram.

Poveli su gosti već u šestom minutu, iz krajnje sumnjive pozicije, ali nije reagovao pomoćni sudija Minić i Dišić je lako prebacio istrčalog Ostojića. Dodatni šok za pulene trenera Stevanovića predstavljala je povreda Mrkića, u 12. minutu, a prema prvim informacijama stradali su mu ligamenti kolena. Predstoji snimanje magnetnom rezonancom, posle kojeg će se znati i tačna dijagnoza.

U drugom poluvremenu mnogo bolje izdanje Napretkovih fudbalera, koji su od starta zaigrali ofanzivno i bilo je samo pitanje trenutka kada će uslediti izjednačenje. Pošlo je to za nogom Kočiću, koji je u 58. minutu, posle centaršuta Lekovića uspeo da savlada odlićnog Šćekića. Pobedu je obezbedio Milošev u 83. minutu, a u međuvemenu je viđeno još nekoliko dobrih šansi, posebno Marjanovićevih, pred golom Žarkova.

-Mislim da smo se predstavili u lepom svetlu. Bilo nam je lakše nego domaćinu, sa psihološke strane i smatram da nam je zasluženo pripalo prvo poluvreme. U drugom, odlična ekipa Napretka je dominirala, iskoristila dve od nekoliko povoljnih prilika i mogu samo da čestitam kolegi Stevanoviću i da mu poželim uspeh u nastavku kup takmičenja, ali i šampionata – istakao je Milan Kuljić, trener Žarkova.

Šef Napretkovog stručnog štaba Goran Stevanović je prvo odao priznanje gostima za prikazanu igru, a potom naglasio:

-Bili smo na pravom nivou tek u drugom poluvremenu. U prvo smo ušli tako, kako jesmo, bio je vidljiv i umor od duela sa Radničkim, ali smogli su momci snage, u potpunosti kontrolisali situaciju u nastavku, a mogli smo da postignemo još koji gol. U svakom slučaju zaslužuju čestitke, jer nikad nije lako preokrenuti rezultat.

P