SVE REŠENO U PRVIH POLA SATA

Za očekivati je bilo da će domaćini krenuti ofanzivno od starta, ali nisu naši fudbaleri uspeli da ostvare prvi zadatak – da udalje napadače Radničkog 1923 što dalje od Petrićevog gola. I već u uvodnim minutima zatresla se čarapanska mreža, na sreću Milunović je bio u nedozvoljenoj poziciji i pogodak je poništen. Nije se, ipak dugo čekalo na gol, posle voleja Milunovića i dobre reakcije Petrića u 11. minutu, već u sledećem kapitulirao je čuvar Napretkove mreže: vukao je Đurić loptu po levoj strani, uspešno prošao do sredine kaznenog prostora i precizino šutirao – 1:0. Tek minut je domaćim fudbalerima bilo potrebno da ponovo zaprete, opet je Milunović bio u šansi, ali ovom prilikom je Petrić uspeo da sačuva svoju mrežu.

Ukazala se prilika za izjednačenje u 28. minutu. Matić je dobro prihvatio jednu dugu loptu, obišao golmana Mladenovića, ali i otišao previše ukoso, pa nije uspeo da pogodi. Na suprotnoj strani, tri minuta kasnije, sve je rešeno. Odlično su domaći kombinovali u napadu, Milunović je smirio loptu i odigrao povratnu za Vidovića, koji je milimetarski preciznim udarcem podigao na 2:0.

Pokušao je trener Perišić trostrukom izmenom na početku drugog poluvremena da promeni odnos snaga na terenu, možda bi i bilo efekta da je Đurić, najbolji na terenu, koji je na kraju zadao i završni udarac, dobio crveni karton u 53. minutu. Đurić je prvo faulirao Stankovića, došlo je potom do verbalnog duela između njih dvojice, umešao se Pantić da zaštiti mlađeg saigrača, a Đurić ga je udario rukom u predelu lica. Nesportski potez, očekivalo se, trebalo je da bude sankcionisan isključenjem, međutim, zadovoljio se sudija Stojanović samo opomenom u vidu žutog kartona.

Bio je u nastavku Napredak manje – više ravnopravan rival, ali upravo Đurić je u 69. minutu raspršio sve nade u preokret, prihvatio je na ivici šesnaesterca jednu odbijenu loptu i efektno je plasirao u mrežu za konačnih 3:0.

 

 

 

 

 

 

P