SPREMI NA OKRŠAJ NA TSC ARENI

Utakmica sa Čukaričkim je odložena, a sutra je na programu susret devetog kola i gostovanje kod lidera TSC – u u Bačkoj Topoli…

-Spremali smo se da i mi imamo veliki uticaj na igru, bez obzira što znamo da je TSC veoma kvalitetna i organizovana ekipa, a činjenica da igraju u Evropi svedoči o tome sa kakvim igračkim kadrom raspolažu. Što se nas tiče, imali smo dodatnih sedam dana da uigramo nove igrače. Sigurno da nas očekuje zahtevna utakmica, potrudićemo se da se domaćin ne oseća komforno i da ne uspostavi organizaciju igre kakvu želi. I sve smo uradili u pripreme utakmice kako bi i imali značajnu ulogu i pokazali kakvim kapacitetom raspolažemo. Pozicija na tabeli u ovom trenutku ne zadovoljava ni mene, ni igrače, ni ljude u Klubu i želimo u Bačkoj Topoli da dopišemo nove bodove, kako bi što pre došli na poziciju, na kojoj sebe vidimo – istakao je pred put u Bačku Topolu šef stručnog štaba Dragan Perišić.

Na pitanje: da li očekuje ofanzivniju igru TSC – a, u odnosu na duel na međunarodnoj sceni protiv Engleza, Napretkov strateg je odgovorio:

-Gledali smo utakmice protiv Brage i Vest Hema i ne bih se složio da se TSC opredelio za defanzivnu taktiku, čak su i pokušali da ostanu u svom sistemu igre, ali ovom prilikom protivnik je bio veoma kvalitetan i nije im dao mogućnost da dođu na nivo koji žele. U svakom slučaju, mi znamo šta treba da uradimo, kako bi ostvarili pozitivan rezultat. Nije nam prva ideja kako da se odbranimo, već na koji način da ih ugrozimo, jer to je jedini način da se savlada tako kvalitetna ekipa.

Jedan od Napretkovih aduta na TSC areni svakako će biti povratnik pod Bagdalu Nebojša Bastajić.

-Moram da se osvrnem na prethodnu utakmicu i gostovanje u Novom Pazaru. Odigrali smo veoma dobro drugo poluvreme, nažalost rezultat je izostao i sada je vreme da nam se to vrati. Protivnik je izuzetan, ali ako mi budemo pravi, željeni rezultat neće izostati, a svaki pozitivan je dobar – naglasio je naš krilni napadač Nebojša Bastajić.

I dok su se prvotimci spremali za gostovanje na TSC areni, u takmičarskom pogonu za vikend bili su omladinci, kadeti, i mlađe selekcije pionira i petlića. U petom kolu Prve lige RIS omladinci su savladali Meševo sa 3:1, dok su kadeti u petom kolu pretrpeli minimalan poraz (0:1) od Trajala. U takmičenju u okviru Gradske lige naši mlađi pioniri su poraženi od Knez Lazara – 1:2, dok su mlađi petlići savladali Jedinstvo Pro soker – 9:0. Pioniri i petlići, koji igraju u Prvoj ligi RIS, u četvrtom kolu,  u sredu gostuju kod Hajduk Veljka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P