RAPORT IZ SLOVENIJE: BIĆEMO BRŽI

Ekipi su se na pripremama u Sloveniji priključila dva nova igrača, iskusni vezista Siniša Babić, koji je stigao iz libijskog Al Nasr Bengazija, kao i povratnik pod Bagdalu, defanzivac Jovan Marinković.

Odigrane su dve prijateljske utakmice protiv hrvatskih prvoligaša. Sa Istrom su naši momci remizirali – 1:1, a protiv Rudeša, tima koji predvodi Robert Prosinečki, doživeli minimalan poraz – 0:1, iako je bilo šansi i za povoljniji ishod.

Na polovini priprema, šef stručnog štaba Dragan Perišić sumira utiske:

-Krenuli smo od nulte tačke, imajući u vidu veliki broj novajlija. Obe utakmice smo odigrali u kombinovanim sastavima i na obe su po dvojica omladinaca bili starteri. Prvi utisak – bićemo u novoj sezoni brži. Zaključak na polovini ovog dela priprema – nismo konstantni što se tiče organizacije igre, što je i razumljivo u ovom trenutku. Do treće, detaljno ćemo analizirati prve dve utakmice, a protiv narednog rivala Nafte, potom i Celja, neophodna je mnogo bolja kontrola utakmice. U preostala dva susreta povećavaćemo minutažu, pojedinici će odigrati i po 90 minuta, pa ćemo videti. Ostaje nam potom još dve nedelje u Kruševcu, gde će akcenat biti na radu po linijama u timu. Videće se tada konačno ko je usvojio sistem i adaptirao se. Inače, stvaranje novog tima je svojevrsni test i za nas iz stručnog štaba, da vidimo za koje vreme ćemo uspeti da sprovedemo naše ideje do realizacije igrača.

Ono što je poznato – uslovi za rad u Moravskim Toplicama su idealni…

-Što se toga tiče, od hotela i usluge, do terena, sve je savršeno, baš na superligaškom nivou. Imamo maksimalne uslove za rad i trudimo se da ih na najbolji način iskoristimo – zaključuje raport iz Slovenije šef struke Dragan Perišić.

 

 

 

P