PRESUDILA MAJSTORIJA LJAJIĆA

Govorio je trener Perišić da je od izuzetnog značaja da njegovi puleni ne podlegnu „vrućoj“ atmosferi u uvodu utakmice na stadionu kraj Jošanice, gde su tribine bile pune, međutim, desilo se upravo to.  I Pazarci su već u 11. minutu poveli. Nije taj napad domaćih delovao previše opasno, ali posle povratne lopte Nigerijca Adešine, prihvatio je loptu Ergelaš i šutirao sa 18 metara, izuzetno precizno i lopta je uz samu stativu završila u mreži.

Tek posle pola sata konsolidovali su se Perišićevi puleni, a onda je u 33. minutu zapretio Bojović, šest minuta kasnije i Stoiljković, ali nije bilo gola i na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću domaćih…

Početak drugog poluvremena pripao je Napretku. U 49. minutu Stoiljković je odlično centrirao sa leve strane za Bojovića, ali uspešno je intervenisao Sise. Našao se potom u šansi Bastajić, koji je na startu drugog dela utakmice zamenio Vukajlovića, ali na visini zadatka bio je golman Mirković. Samo dva minuta kasnije, u 55. Ljubomirac je uputio centaršut kroz peterac, a na drugoj stativi Stoiljković je zakasnio da skrene loptu u mrežu. Kapitulirao je golman Novog Pazara konačno u 57. minutu. Odlično je Ljubomirac prihvatio loptu posle dubinskog pasa, nadmudrio Sisea i sa osam metara poslao loptu u nebranjeni deo mreže – 1:1.

Ušao je potom na teren bivši reprezentativac Adem Ljajić i u 65. minutu potvrdio klasu. Prihvatio je loptu na 25 metara od Savićevog gola, usledio je majstorski udarac i zatresla se Napretkova mreža – 2:1.

Do kraja domaći su uspeli da sačuvaju prednost i osvoje bodove…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P