PORAZ U FINIŠU

Uspeli su Napretkovi fudbaleri da anuliraju minus od dva gola iz prvog poluvremena i kada se očekivalo da će uspeti da se vrate sa bodom iz Subotice napravio je golman Vasiljević prekršaj za najstrožu kaznu nad Furtulom, a Tufegdžić bio siguran sa bele tačke i u dubokoj nadoknadi vremena obezbedio svom timu sva tri boda: Spartak ŽK – Napredak 3:2!

U uzbudljivoj i zanimljivoj utakmici, u kojoj je u nekoliko navrata odlučujuću ulogu odigrao VAR, domaći su stigli do vođstva u 32. minutu posle lepe akcije: Tufegdžić je proturio loptu u zaleđe Napretkove odbrane, utrčao je pravovremeno mladi Hrstić i nije bilo spasa Vasiljeviću. U finišu prvog poluvremena Subotičani su, a strelac je ponovo bio  Hrstić, duplirali vođstvo.

Na suprotnoj strani, Napredak nije bio konkretan u prvom delu, tek jedan šut u okvir gola, pokušao je Đorđe Jovanović, ali utisak je da je moglo i više i bolje da su napadači pravovremeno reagovali na nekoliko itekako upotrebljivih pasova kapitena Marjanovića.

Da se ne mire sa porazom, pokazali su Čarapani na samom startu drugog poluvremena, zatresla se mreža domaćih, ali posle većanja u VAR sobi gol je opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije. U 60. minutu zaostatak je prepolovljen. Đorđe Jovanović je uspeo da zadrži loptu, iako je imao na leđima dvojicu čuvara, usledio je pas, a Milošev je odložio za Kočića, koji je vratio loptu Stefanu Jovanoviću, a desni bek Kruševljana je zakucao u gol.

Bilo je potom uzbuđenja pred Napretkovim golom, pretio je opasno u dva navrata Tufegdžić, a onda su domaći kažnjeni. Dobro su Čarapani kombinovali, a akciju je završio kapiten Marjanović i poravnao na 2:2. Signalizirana je ponovo ofsajd pozicija, a posle analize u VAR sobi, koja je potrajala sedam minuta, gol je priznat…

-Jedna dobra utakmica, a mislim da smo poklonili pobedu, mada time ne želim da umanjim uspeh Subotičana. Umesto da mirno privedemo utakmicu, jurnuli smo da damo treći gol, iako sam sugerisao igračima da ne srljamo, pustimo domaćina da to učini. Sami smo krivi, moramo izvući pouke i idemo dalje, a Spartaku čestitam na zasluženoj pobedi – istakao je, neposredno po završetku utakmice, šef Napretkove struke Milan Đuričić.

P