POBEDA ZA ĐUMIJA

Ispunili su naši igrači obećanje i doneli iz Kragujevca sva tri boda, a pobeda je mogla da bude i ubedljivija. A, počelo je šokantnim vođstvom domaćih na samom početku. Kovačević je centrirao sa desne strane, a ispred Vidovića skočio Mršić i glavom zatresao Vasiljevićevu mrežu. Imao je potom Mirić šansu da duplira prednost, ali je dobro intervenisao Napretkov golman.

Kada su se oporavili od šoka, zaigrali su Čarapani organizovanije, preneli težište igre na polovinu domaćih i u 13. minutu prvi put zapretili: dobro je prošao Stevanović, asistirao za Bačanina, koji je u poslednjem trenutku izblokiran.

Izjednačenje je usledilo u 28. minutu, kada je viđen još jedan autogol: Bačanin je probio po levom boku, centrirao za Đorđa Jovanović, ispred kojeg je Lakićevih sproveo loptu u sopstvenu mrežu -1:1 i bio je to rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

U nastavku, potpuna dominacija Napretka. Domaći su zapretili samo jednom, u 83. minutu kada se stvorila velika gužva pred golom Vasiljevića, a Varjačić je na kraju tukao visoko. Na suprotnoj strani, pre i posle gola odluke, nekoliko sjajnih šansi…

U 63. minutu Stevanović je lepo poslužio Marjanovića, kome je golman Lukić odbranio udarac, a Bačanin nije potom uspeo da smesti loptu u mrežu. Samo tri minuta kasnije proradila je „niška veza“, Đuričković je sjajno asistirao kapitenu Marjanoviću i nije bilo spasa golmanu domaćih – 1:2!

Mogao je Marjanović u 71. minut još jednom da se upiše na semafor, potom Đorđe Jovanović deset minuta kasnije, sjajno ga je izbacio Đuričković, ali iz prilike koja se opisuje kao stopostona, usledio je nekontrolisan udarac. U finišu je Ćuković bio u dobroj šansi, a zicer iz trećeg minuta nadoknade vremena i promašaj Kočića je za rubriku „verovali, ili ne“! Stevanović je poslao loptu u prostor, našao se Kočić oči u oči sa čuvarom mreže Radničkog, mogao da bira kako će da ga matira…ali prokockao je sjajnu šansu…

Na kraju, najvažnija je da smo se vratili na pobednički kolosek, a trijumf je posvećen šefu stručnog štaba Milanu Đuričiću, koji ponovo ima zdravstvenih problema.

-Ova pobeda je njegov uspeh i želimo mu da se što pre oporavi i vrati nam se – istakao je posle utakmice Đumijev prvi asistent Nikola Stojanović, koji je u odsutvu šefa komandovao sa klupe.

P