POBEDA I U „SRPSKOM EL KLASIKU“

Nije bilo lako, ali uspešna serija je nastavljena! Bilo je očigledno da se naša ekipa energetski potrošila u duelu sa Partizanom, a pod Bagdalu je stigao silno motivisan i svežiji Radnički, kome gori pod nogama, pa je dao sve od sebe da osvoji bod(ove) spasa. Iscrpeli su iz sebe naši momci i poslednji atom snage i u partiji koja je bila daleko ispod nivoa pređašnjih uspeli da upišu tri velika boda u „srpskom El Klasiku“. I izjednače se na tabeli sa Novim Pazarom, koji je trenutno osmi samo zbog bolje gol – razlike, ali mi smo bolji u međusobnom skoru, a upravo međusobni skor je odlučujući kada se tabela bude delila na plej – of i plej – aut!

U prvom poluvremenu Radnički je uglavnom diktirao tempo, bio blizu vođstva u 29. minutu kada je Savić maestralno intervenisao ispred Vukića, a bio je to čist „zicer“! A, samo što su se vratili iz svlačionice stigli su puleni trenera Gaćinovića do prednosti. Posle napada u 47. minutu Majdevac je odlično centrirao, stigla je lopta na drugu stativu, gde je dočekao Bastajić i zakucao u mrežu za pobedu!

U uzbudljivom finišu, a produžio je sudija Lukić utakmicu za neverovatnih 10 minuta, uspeli smo da se odbranimo. Čak je dosuđen i penal za Radnički, međutim, pošto mu je sugerisano iz VAR sobe, pogledao je snimak sudija Lukić i promenio odluku i na snazi je ostao rezultat iz 47. minuta na oduševljenje brojnih navijača, koji se polako, ali sigurno vraćaju na tribine…

 

 

P