PIONIRI BEZ PREMCA U JESENJOJ SEZONI

Da su ekipa za velike domete potvrdili su još u pripremnom periodu. U prijateljskom odmeravanju snaga sa Partizanom slavili su sa 4:3 golovima Sebića, Karadžića, Bićanina i Stankovića. Porazi od Apolona (3:4), koji je igrao na završnom turniru za prvaka države i gradskog rivala Trayala (4:6) nisu zabrinuli trenera Josipa Projića i njegovog mentora Ivana Babića…

-Protiv Kraljevčana smo posle prvog poluvremena vodili sa 2:0, u drugom poluvremenu su šansu dobili svi igrači. Baš kao i protiv Gumara. Nakon dvadeset minuta igre bilo je 3:1 za nas, a do kraja utakmice smo promenili još tri postave, jer u tom trenutku smo na spisku imali više od 40 igrača – priča Josip Projić, koji je letos završio igračku i odmah počeo trenersku karijeru i dobio priliku da vodi sjajnu generaciju.

U Pionirskoj ligi Regiona Istočne Srbije, grupa Sever, dominirali su naši pioniri od početka do kraja. Posle prvog dela sezone i odigranih 11 utakmica su lideri, sa skorom 10 pobeda i jedan remi, uz impresivnu gol – razliku 43:7!!! A, od Jagodine i Duel Juniorsa, koji dele drugo i treće mesto, imaju čak devet bodova više!

-Generacija je zaista odlična, a potrudićemo se da se tokom zime dodatno pojačamo, jer za odlazak na završni turnir za prvaka Srbije, treba da obranimo prvo mesto na proleće, a potom u baražu savladamo pobednika grupe Jug, realno je da to bude niški Radnički, koji u toj grupi ima maksimalan učinak – ističe Projić.

Na širem spisku reprezentacije našao se Sebić, još šestorica igrača su bili u selekciji Regiona Istočne Srbije. Sebić je i prvi strelac ekipe sa osam golova, ali nije odigrao sve utakmice, jer je u nekoliko navrata bio član kadetske ekipe, u kojoj je takođe rešetao protivničke mreže. Slede: Karadžić sa šest, Gajić i Mišić sa po pet, Marjanović i Stanković sa po četiri, Bićanin, Pecić i Tošić sa po dva i Milojković, Petković, Sapundžić, Stevanović i Stevović, koji su postigli po jedan gol.

Po završetku sezone pioniri su nastavili sa treninzima, odigrali i dve prijateljske utakmice, sa Radničkim 1923 u Kragujevcu i Prestižom iz Vranja u Kruševcu. I logično, pobedili.

-Duel u Kragujevcu je bio još jedan dobar ispit vrednosti, jer Radnički je dominantan u Regionu Zapad. Pred brojnim fudbalskim emisarima predstavili smo se u najboljem svetlu – ponosan je na svoje pulene trener Projić.

Poslednji trening u ovoj godini bila je svojevrsna revija, odnosno mini – turnir tri ekipe…

-Kapiteni ekipa su bili: Punoševac, tandem Bogdanović – Mihajlović i ja. Igrali smo svako sa svakim, a pobedila je ekipa Bratislava Punoševca. Obaveza poraženih je bila da za sve igrače kupi picu i slatkiše. Lepo smo se potom družili, a okupićemo se posle 20. januara – zaključuje Projić.

Aktivni ostaju mlađi pioniri, rođeni 2010. godine. Oni će učestvovati na turniru u malom fudbalu „Kruševačka liga šampiona“ i već u subotu ih očekuje duel sa ekipom Finala.

A, za kraj, zaslužuju da ih sve poimenično pomenemo. Napretkovi pioniri bez premca su: Veljko Sebić, Petar Stanisavljević, Đorđe Cvetanović, Aleksa Đorđević, Sava Maksimović, Ognjen Bićanin, Jovan Pecić, Nemanja Đorđević, Mihajlo Šošić, Janko Kaplarević, Ognjen Dimić, Relja Marjanović, Vukan Simić, Uroš Stevović, Danilo Vasić, Mihajlo Mišić, Veljko Lazarević, Ilija Karadžić, Stefan Milojković, Vojin Milenković, Andrija Tomić, Jovan Gajić, Mateja Avramović, Petar Blađić, Luka Kostić, Janko Šutanovac, Milan Stevanović, Filip Tošić, Mateja Milanović, Ognjen Sapundžić, Ilija Tazić, Lazar Petković, Damir Marinković, Pavle Milosavljević, Mateja Stanković, Novak Stevanović, Mihajlo Popović i Luka Jovanović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P