NOVI PAZAR ZA ZAOKRET U PRAVOM SMERU

Na startu prolećne sezone Novi Pazar je šokirao TSC u Bačkoj Topoli i uzeo sva tri boda. Potom odigrao nerešeno sa niškim Radničkim kod kuće i sigurno sa velikim ambicijama stiže pod Bagdalu. Trenutno se nalazi na šestom mestu superligaške tabele, sa 35 bodova i želi u ovoj sezoni da izbori plasman na međunarodnu scenu. Sa druge strane, bez obzira na bodovni zaostatak, Napredak se ne odriče borbe za plej – of…

-Znamo da smo na startu zabeležili dva poraza, protiv Partizana i TSC – a, protiv kojih je, iako su nam očekivanja bila velika, bilo teško ostvariti neki pozitivne rezultate, pogotovo protiv TSC – a, gde ni mi nismo bili dovoljno kvalitetni da bi nešto dobro uradili. Sada ulazimo u seriju od četiri utakmice, od kojih su tri na domaćem terenu sa ekipama, sa kojima, ubeđen sam, Napredak može da se meri. Prva od njih je Novi Pazar, kvalitetan protivnik, ima veliki broj bodova, verovatno se i dalje nada i bori za učešće u Evropi. Na nama je da pružimo maksimum, da ponovimo izdanja iz pripremnog perioda, ali i ono protiv Partizana i da zaboravimo utakmicu protiv TCS – a, kao jedan loš dan. Ako sve to uradimo, možemo da se nadamo povoljnom ishodu.

Protiv Novog Pazara, zbog parnih kartona izostaje Čečarić. Bilo je tokom minule nedelje problema sa manjim povredama, ali uveren je trener Đorđević da će svi, koji se pojave na terenu, biti spremni i raspoloženi da opravdaju očekivanja.

U ime igrača, pred novinarima se, na današnjoj konferenciji za medije pojavio Marko Putinčanin:

-Očekuje nas sigurno teška i po meni zanimljiva utakmica, jer dočekujemo protivnika koji je vrlo kvalitetan, igra dobro i ima rezultate. U dobrom je ritmu. Što se nas tiče, mi možda jesmo u nekoj rezultatskoj krizi, međutim, to ne mora ništa da znači s obzirom da jedna utakmica može da promeni dalji tok, tako da se iskreno nadam da će taj momenat biti već od sutra. Što se tiče narednih utakmica, mislim da u svakoj imamo svoju šansu i da treba da težimo ka tome da u svakoj uzimamo bodove. Smatram da su igrači izuzetno spremni i da dovoljno pametni da znamo šta nas očekuje sutra i koliko ta utakmica može da nam donese.

Sve bi, verovatno, bilo lakše uz pomoć sa tribina, međutim, zbog incidenta i vređanja protivničkih fudbalera od strane dela navijača u duelu sa Partizanom, Napredak je kažnjen odigravanjem jedne utakmice bez publike. Ostaje nada da će naši fudbaleri uspešno odraditi posao  i bez podrške navijača i da će im oni potom biti značajna podrša na komšijskom derbiju koji se igra sledećeg četvrtka, kada u Kruševac stiže niški Radnički.

 

 

 

 

 

P